2004. már 10.

írta: korbelygyorgy

No, ez egy jó hír, én is érintettje vagyok ennek az őrületnek: 2002 júliusában mi is megrendeltük a Vodafone GPRS-t, ám a feltételek egy évre rá olyan kedvezőtlenek lettek - no és addigra lett nekünk itthon ez a mikrohullámú kapcsolat -, hogy lemondtuk az internet szolgáltatást, viszont 2004 júliusáig fizetjük a vodának a Rock And Roll havidíjat. Persze egyáltalán nem használjuk, maga a kártya ott hever egy fiókban. Én azóta egyébként mindenkit óva intek a Vodafone-nal való bizniszeléstől, bár családom több több tagja is ennél a szolgáltatónál van, jellemző módon a legidősebbek és a legifjabbak, azaz apám, apósom, fiam... Érdeklődéssel figyelem a fejleményeket, ha van rá esély, esküszöm, nem leszek rest én sem visszaszerezni legalább annyi előfizetési díjat, amennyi alatt bizonyíthatóan nem használtam a nyomorult rendszerüket.

Pert nyert a NETÉRT Egyesület a VODAFONE RT. ellen
Ideje: Március 09, kedd, 19:30:00
A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma előtt 2004. március 9-én kedden folytatódott a NETÉRT Egyesület felperes Vodafone Rt. alperes ellen indította közérdekű per. Mint ismeretes a Vodafone Rt. 2002. júliusában meghirdette korlátlan GPRS Internet szolgáltatását, majd 2003. februárban egyoldalúan módosította az ÁSZF-jét, és adatforgalmi korlátot vezetet be. A per tárgya volt, hogy a Bíróság állapítsa meg, tisztességtelen volt a Vodafone egyoldalú Általános Szerződési Feltételek módosítása.
A tanúmeghallgatások és bizonyítási eljárás után a Bíróság meghozta elsőfokú, nem jogerős itéletét. A Bíróság az ítéletben helyt adott a NETÉRT Egyesület keresetének, és kimondta, hogy a Vodafone Rt. GPRS Internet szolgáltatására vonatkozó, 2003. februári Általános Szerződési Feltételek módosítása tisztességtelen volt az előfizetőkkel szemben, és ez által érvénytelen.
A Bíróság feljogosította a közhasznú keresetet beterjesztő felperes NETÉRT-et és az azt képviselő Dr. Magyar György és Társai Ügyvédi irodát, hogy az itéletet és annak tartalmát Vodafone költségére a lehető legnagyobb nyilvánosságra hozza.
A Bíróság kötelezte továbbá az alperes Vodafone-t a felmerült perköltség és perilleték megfizetésére.
Az ítélet nem jogerős.
A NETÉRT Egyesület jogi képviselője, Dr. Magyar György szerint meg kell várni az ítélet jogerőre emelkedését és utána meg lehet vizsgálni az előfizetői szerződésekre való hatását.
Szólj hozzá