2004. ápr 08.

írta: korbelygyorgy

Teljesen korrekt volt a szegedi konferencia: fő téma az Európai Parlament, de végre nem a megszokott EU-közhelyekkel, hanem tényleg szakszerű és érdekfeszítő előadások hangzottak el. Mind a négy előadó jó volt: Gódor Árpád a Külügyből, Horváth Zoltán, az Országgyűlés hivatalából (tipikus ifjú yuppie), Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője és Fóris György, a Világgazdaság brüsszeli tudósítója, illetve a Bruxinfó főnöke. (A képen ők láthatók) Ajánlottak egyébként egy jó hírforrást, ezt használja minden brüsszeli tudósító, aki esetleg munkája során  az Európai Parlamenttel  kapcsolatos friss infókra szorul, az innen tud a leghatékonyabban tájékozódni: http://www.europarl.eu.int., ezt használja az összes tudósító Brüsszelben anyaggyűjtésre, adott esetben pedig  a tudósítások megírására is.

Erika mindeközben az egyetemen, egy óra várakozás után együtt jöttünk haza, persze útközben bekukkantottunk a vásárhelyi Tescoba és beszereztük az ehavi tartós ellátmányt, meg persze a húsvéti  javakat is. Ez utóbbi egyébként csendes lesz, csak a szokásos sonka-tojás, hétfőn pedig apósomék kertjében kerti parti. Egy-két feladat persze marad, de alapjában aludni, olvasni, esetleg céltalanul netezni szeretnék csak a hosszú hétvégén, no meg persze ha az időjárás engedi, akkor levegőn lenni, két keréken, kutyával és kutya nélkül.

Miközben offline voltam, újabb fordulópont: a statszektoros számláló átlépte a pszichológiai 10 ezres számot, újabb blogbelterj helyett: köszönöm.
Szólj hozzá