2004. sze 15.

írta: korbelygyorgy

Hohóóó, nem egészen eseménytelen a mi életünk itten a végeken...

Egyébként ebben az időszakban egy olyan vendéglátóegységben tárgyaltam, ahol az említett figura - ha az, akire gondolok - gyakori vendég volt. Jópofa sztori lett volna, ha megjelenik itt és megbilincselt kézzel kér egy kávét. A valóság közelebb van, mint gondolnánk...

Ellökte az őrt, elszakította a vezető szárat és megszökött egy fogoly szerdán délelőtt az Orosházi Városi Bíróság előtt. A szökevényt elfogták.


A Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe 2003. augusztus 1-jén, lopás bűncselekménye miatt befogadott Zs. R. J. előzetes letartóztatásban lévő fogvatartott az Orosházi Városi Bíróságra történő előállítás közben 2004. szeptember 15-én 8 óra 50 perckor fogolyszökést követett el. A bíróság előtt a gépjárműből történő kiszállításakor a fogvatartott az előállító felügyelőt ellökte, emiatt a bilincshez rögzített vezető szár elszakadt, a fogvatartott pedig elszaladt.

Az előállítást végző felügyelők üldözni kezdték, ehhez segítségül kértek egy civil gépjárművet, amelynek vezetője a szökevény elé vágott, akit a járókelők segítségével elfogtak, majd a bv. intézetbe visszaszállítottak. A fogvatartott ellen lopás bűncselekményén túl fogolyszökés, és hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárás indul.
Szólj hozzá