2004. dec 20.

írta: korbelygyorgy

Úgy látszik, nem karácsony a karácsony egy kis egyházas botrány nélkül. Tavaly volt ugyebár a Jobbik-kereszt meg, a Tilos-botrány (visszagondolva, most olyan, mintha már sok évvel ezelőtt történt volna...), az idén pedig az egyre nagyobbra dagadó pápa-Gyurcsány találkozó utáni botrány. Egyiknek sincs semmi értelme szerintem, különösen ennek a mostani felhajtásnak.
A politikai oldalak alaposan el vannak tévedve ugyanis, a szocik és a fideszesek is túlértékelik a történelmi egyházak mozgósító erejét, sőt mi több, lenézik a hívőket, akik szerintük nem gondolkodnak, csak a papjuk véleménye, iránymutatása alapján szavaznak/cselekszenek stb.
Egyébként szerintem nincs abban semmi elítélendő, hogy a papok politizálnak,  legalábbis nem a politikusoknak tartoznak ezzel elszámolással. A híveiknek annál inkább, nem beszélve a spirituális vonatkozásról, úgyhogy szívesen meghallgatnék egy-egy magyarázkodást az utolsó ítélet idején, hogy miért olyan szervezetek mellett kampányoltak Isten szolgái, amelyeknek ideológiái, megnyilvánulásai, cselekvései bizony elég távol álltak a keresztény tanításoktól.


Szólj hozzá