Alföldi blog

Korbely György blogja

2004. jún 06.

írta: korbelygyorgy

Ma karitatív voltam: besegítettem Erikának államelmélet-tételeket kidolgozni, ilyeneket jegyzeteltem neki gépbe, mint: szabadság, hatalom, törvény, mérsékelt állam. (Nem mintha nem lenne szombaton egy vizsgám, illetve a következő szombaton egy szigorlat, de hát én ilyen lovag vagyok) Hmm, érdekes így töményen, tankönyvszinten. Én politológiai ismereteimet (vagy inkább félműveltségemet) népszerű ismeretterjesztő munkák (Pld. Mi a liberalizmus, Anarchizmus, Lengyel- és Kéri-kötetek, Machiavelli stb.) által, illetve jó sok buta és nem buta újságcikk segítségével gyűjtöttem egybe, illetve hát tanultam filozófiát és szociológiát a főiskolán, de hát az ugye nem segít hozzá a rendszer teljes áttekintéséhez.

Szóval alulművelt ...
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 05.

írta: korbelygyorgy

Ahhoz képest, hogy nem vagyok egy vízi ember, ma hajókormányos voltam néhány percre, a szarvasi diákrádiós verseny szervezői ugyanis egy hajókirándulással kedveskedtek nekünk, a kapitány pedig lehetővé tette, hogy elsőként én legyek a kormányos. Igazi  élmény volt, bár a Holt-Körösön nem nagy teljesítmény egyenesben tartani egy sétahajót.
Egyébként pedig tanulságos volt maga a megmérettetés, hat produkciót hallgattunk meg, egyiktől sem lelkesedtünk fel különösebben, igaz, túlságosan is gúzsba kötették a versenyzőket a korlátok: megadott szerint, viszonylag felnőttes információkat kellett feldolgozniuk, főként helyi, szarvasi viszonylatban. Ezzel volt nekem elsősorban bajom, mert a középiskolások is felnőttesen oldották meg a ...
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 04.

írta: korbelygyorgy

Gyors változás a szavazásban: egy aktuális szociológiai bulvár került fel. Lehetett volna valami kiforrottabb kérdés, azonban nem nagyon volt időm gondolkodni: leesett ugyanis, hogy pont nyolc nap múlva lesznek a választások, s a választási törvény szerint mostmár nem szabad közvélemény-kutatásokat nyilvánosságra hozni. Azon persze lehet vitatkozni, hogy a kérdőív mennyire számít közvélmény-kutatásnak, illetve egy blog mennyire számít komoly sajtónyilvánosságnak (semennyire), azért tartsuk be a szabályokat, hogy mással is be tudjuk tartatni :-)
13-án este vagy másnap reggel felteszem a tippeiteket, nagyon érdekes egyébként a magas részvételi arány, közel 350 szavazat érkezett úgy, hogy nem lehetett ész nélkül nyomogatni az OK ...
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 04.

írta: korbelygyorgy

Ma (illetve ezen a hétvégén) három jelentős évfordulóra is emlékezik a világ. Pontosabban az egyikre elsősorban mi: Trianon. 15 éve a kínai kommunista fasiszták több ezer (pontosan nem lehet tudni, mennyi, de azt sem, hogy valójában mi történt) tüntetőt, többségében diákokat mészároltak le Pekingben, a Mennyei Béke terén. Végül 1944, június 6-a : hatvan éve történt meg a D-Day, azaz a normandiai partraszállás, mely alapjaiban fordította meg a második világháború menetét.
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 04.

írta: korbelygyorgy

Vizsgapara el, jönnek az újabb megoldandó feladatok, amiknek neki is ugrok most. A szigorlatom egyébként négyes lett, pedig elég nehezet húztam. Ez arra utal, hogy nincs szerencsém mostanában, mert nem ez volt az első a pechsorozatból.

Lénát ma nem értem el telefonon, pedig egész délelőtt próbálkoztam, kedd és péntek ugyanis a rádiós bejelentkezőnapja. Remélem, semmi baj nincs, vélhetően csak a szerbiai-montenegrói hegyek lefedettsége miatt nem jött össze a kapcsolat. Egyébként baj biztosan nincs, mert egyik közös ismerősünk reggel kapott sms-t tőle. Sms-t én is küldtem neki, jelezve, hogy nem értem el és hétfőn újra próbálkozom. Mondjuk netről küldtem a Mobilabc -ről, reményeim szerint megkapta.

Híreket nem különösebben ...
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 03.

írta: korbelygyorgy

Elkapott a vizsgapara, elvileg nincs rá okom, gyakorlatilag van. Sajna csak a rövid távú memóriában tároltam a korábbi vizsgák információit, így  most újra kell venni szinte mindent, sőt újraértelmezni. Ma este igénybe veszem Erika közgazdasági ismereteit és kikérdeztetem magam, a makrónál ez bejött, elég sok minden világos lett utána.
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 02.

írta: korbelygyorgy

Végletek vonzásában....  :-)

Drótnélküli internetelérés biciklin
A drótnélküli internethozzáférési pontok, az úgynevezett hotspotok népszerűsége egyre növekszik, Budapesten is több helyen van ingyenes internetterminál. Egy New York-i művész úgy döntött, a szó szoros értelmében az utcára viszi a drótnélküli internetet, és WiFi hálózati kártyát szerelt biciklijére.


Betiltották a mobilt Észak-Koreában
Bár legutóbb arról értesült egy japán újság, hogy Phenjan területén külföldiek számára is engedélyezték a mobiltelefont, az ITAR-TASZSZ kedden azt jelentette, két év után teljesen betiltották az egyébként igen drága használatukat.


Ha nem lenne kampány, enyhén demagóg módon feltenném a kérdést: Ön melyiket ...
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 01.

írta: korbelygyorgy

Általában büszke vagyok stresszmentes életmódomra, rögeszmém ugyanis, hogy a betegségeket így lehet elkerülni a leghatékonyabban, így aztán lehet zabálni, cigizni, lustálkodni. Szóval nehéz engem felidegesíteni, arra pedig ügyelek, hogy ne szorongjak mindenféle egzisztenciális fenyegetettségek miatt, hiszen ezek előbb-utóbb önbeteljesítő jóslatokká válhatnak. Ma azonban sikerült az agyamat felforrósítani, nem is akárhol, a postán, szóval valójában nem pörgős munkát kell ahhoz végezni, hogy az embert elvigye az infarktus, hanem elég naponta ügyintézni.

Szóval odakinn  borús, ám fülledt idő, a kutyát, akivel állatorvoshoz készültem, a kocsiban hagytam, ahol annak ellenére volt pokoli hőség, hogy három ablakot is lehúztam ...
Tovább Szólj hozzá

2004. máj 31.

írta: korbelygyorgy

Nem akárki volt a mai Csernus-műsor vendége: BMZ , azaz Baji Miklós Zoltán békéscsabai képzőművész-performer. Csak a legvégét láttam, így fogalmam sincs, Miki miért fordult a tévédokihoz, mint ahogy azt sem sikerült kiszűrnöm, hogy kapott-e megfelelő választ.  Majd igyekszem megnézni az ismétlést, bár az tudtommal kora délutánonként szokott menni, így túl sok esélyem nincs rá. Pedig elvileg BMZ dolgai egyenesben vannak, hiszen úgy-ahogy, de kezdik elismerni munkásságát, sőt tavasszal könyve is jelent meg a Tevan Kiadónál, ami eddig performanszainak leírását tartalmazza fotókkal, egyéb háttéranyagokkal (vagy csak tervben van? Hmm, most elbizonytalanodtam, pedig néhány hete csináltam vele telefonos interjút éppen a könyvről...).
Tovább Szólj hozzá

2004. máj 31.

írta: korbelygyorgy

Az indulás teljesen zökkenőmentes volt: a polgármesteri hivatal elé jó sokan eljöttek, vittek ezt-azt az útra Ferinek, aki persze már sok mindent nem nagyon tudott hova tenni. Kb. fél óra búcsúzkodás, PR, egyebek, merthogy a támogatók miatt erre is szükség van, utána néhány biciklivel és két autóval kikísértük a várostábláig a nagy utazót. Innen ketten kísértük Székkutasig, velünk tartott még egy jó fej bácsika: 78 éves és egy hagyományos Csepellel (mostanában úgy hirdetik, hogy nosztalgiabicikli, a szlengben pedig csak parasztbringa), aki derekasan helytállt, igaz, Léna nem is diktált túl nagy iramot. Székkutason (kb. 12-13 kilométer - itt készült a fotó is) ittunk egy üdítőt (Feri sört - naná :-)), utána szétváltak útjaink. ...
Tovább Szólj hozzá

2004. máj 31.

írta: korbelygyorgy

Tegnap egy kicsit edzettem a ma reggeli bringázáshoz, kb. ugyanakkora távot tettem meg (Kardoskút, Orosfarm, vissza Oh.), mint ma fogunk, remélhetőleg kötelékben. Most voltam lent a kutyával, az idő gyönyörű, reményeim szerint sima lesz az út. A lépcsőn lefelé menet valami belenyilalt a térdembe, de aztán elmúlt, komolyan, nagyon rosszul esett volna, ha nem kísérhetem el Lénát egy kis darabon sem. Még iszom egy kávét elszívok egy cigit, összeszedem a cuccaimat, mert azért egy kicsit dolgozni is fogok, rádióriport az indulásról + fotózok, amennyit csak tudok. Aktualizáltam a zenetárat is: új Kraftwerk (Tour de France), Stranglers, Belga fog szólni a fülemben a minidiszkről.
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása