Alföldi blog

Korbely György blogja

2004. jún 13.

írta: korbelygyorgy

Ebéd előtt elmentünk szavazni természetesen, benne vagyunk tehát az öntudatos egynegyedben, legalábbis a részadatok szerint most még csak ennyien szavaztak és érzésem szerint ez a szám nem is ugrik túlontúl nagyot, ötven százalékos részvétel meg pláne nem lesz. Hét után már többet tudok, legalábbis a helyi eredményeket hamar felcsípem a polgármesteri hivatalban reményeim szerint.

Egyébként pedig másnaposság gyötör, egy nagyon régi, szinte gyermekkori barátom tölti itthon a hétvégét, akik meglátogattak bennünket családostól, mi pedig kiegészülve még egy barátunkkal (jelszó: 1963 :-)) elkövettük azt a hibát, hogy házipálinkát, unikumot és Jim Beamet ittunk sörrel, elég vadul és elég kitartóan, szerencsére ...
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 12.

írta: korbelygyorgy

Gondolom, nem számít kampánycsendsértésnek, ha leírom, hogy Dancsó Józsinál vizsgáztam délelőtt pénzügyből (hiszen nyílt titok, hogy úgysem rájuk szavazok :-)), ő is vendégtanárunk a Kodolányi főiskola kihelyezett posztgraduális nemzetközi marketing  képzésén. Ez a félévem úgy tűnik, a szárnyalásról szól, mert megint bírtam kapni egy négyest, szó, ami szó, tanultam is, sőt háttérkutatgatásokat is folytattam, mert az előző félévben eléggé beégtem és elégségesre vizsgáztam.

Az időjárás miatt bizonytalan vagyok, hogy neki merjek-e vágni egy bringatúrának, de mivel még van idő, nekiugrok a Wanted , majd a Hegyalja Fesztivál sajtóanyagának megírásához és továbbításához (az előbbinek nem dolgozom ugyan, de azonos ...
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 11.

írta: korbelygyorgy

A Tibetet Segítő Társaság a kínai elnök magyarországi látogatása alkalmából tartott csütörtökön este demonstrációt a budapesti Hősök terén. Egy kínai diplomata "nekirontott a tüntetőknek", megzavarta a demonstrációt, és a rendőröknek kellett eltávolításáról intézkedni. A diplomáciai mentességet élvező férfival szemben a rendőrség nem indított eljárást, de az esetről átiratban értesítette a Külügyminisztériumot.

Ez azért rohadt durva dolog. Egy diplomatát talán kiokosítanak odahaza, hogy ahová megy, ott nincs kommunizmus, nincs diktatúra, előfordul, hogy olyat lát az elnök-pártfőtitkár, amit esetleg otthon nem, vagy csak vér árán. Egyébként nagy Kína-fan vagyok, ha most választhatnék, hogy hipp-hopp hová utaznék, ...
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 11.

írta: korbelygyorgy

Tíz évvel az alapítás és két évvel a megszüntetés után  immár nem csak a volt társfőszerkesztő ellen folyik büntetőeljárás, hanem a Békés Megyei Nap/Napló egykori kiadója ellen is. A vád: csődbüntett. Erről ma kaptam értesítést. Részletekről később, majd begépelem a határozatot, de lehet, hogy feldolgozom újságcikk formájában is. A sztori nem csak szívügy, hanem kőkemény anyagi racionalitás is, ugyanis 308 ezer forinttal adósom a cég, amelyet, mint már néhány ezerszer leírtam itten, egy szegedi székehelyű befektető csoport - SAL Kft. - szerzett meg, hogy aztán elpasszolja a konkurenciának, közben törvénysértések sorozatát követték el, lám-lám, még annyi eszük sem volt, hogy eltüntessék a csődbüntett nyomait.

Nincs ...
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 11.

írta: korbelygyorgy

Jelentem, Léna jól van, most sikerült beszélnem vele telefonon, készült egy másfél perces hanganyag is. A lényeg: a helyi sajtó ünnepli, sajtótájékoztatókat tart, nagy emberekkel reprezentál (Nato-főnök, nagykövet stb.), az emberek továbbra is lelkesednek érte. Két nap múlva indul haza, várhatóan 10-12 napos út vár rá, úgyhogy elvileg két hét múlva érkezik haza.
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 10.

írta: korbelygyorgy

Ez egy jó kis nap volt: Erika ötösre vizsgázott állameleméletből - bár nem az általam kidolgozott tételek közül húzott -, én el tudtam menni délután végre egy hosszabb, vagy inkább közepesen hosszú biciklitúrára, 35 kilométert tettem meg az Orosháza-Nagyszénás-Gádoros-Orosháza háromszögben. Este nagy kutyaséta, vacsira paradicsomsaláta és piritós, ha már tekertem, akkor ne hiába.

Vasárnap választás, s mint ismert, tízig kampánycsend a késői mediterrán urnazárás miatt. Így hát az élő bejelentkezés teljesen felesleges, éjszaka már nemigen rádiózik senki, hét után viszont nem sokkal már lesz eredmény belső használatra, az ezzel kapcsolatos infókat minidiszkre veszem és hétfőn reggel mehet is adásba. ...
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 09.

írta: korbelygyorgy

Van már Kiss Ottó-könyvem, méghozzá dedikált és a szerzőtől kaptam ajándékba. Ma délután el tudtam menni ugyanis Elek Tibor és Ottó orosházi könyvbemutatójára. Elek Tibor egy tanulmánykötettel jelentkezett: Fényben és árnyékben (Az irodalmi siker természetrajza) címmel gyűjtötte egybe esszéit, kritikáit, recenzióit és interjúit a Bárka főszerkesztője.  Jó kis délután volt, ami köszönhető dr. Erdész Ádám gyulai levéltárosnak is, aki profi módon vezényelte le a bemutatót. Most még persze vizsgák, de a Javrik könyvét rövidesen elolvasom. Annál is inkább, mert Ottóval nyárra megbeszéltünk egy gyulai várszínházas-sörözéses hétvégét és kínos lenne, ha készületlen lennék Kiss Ottóból :-)
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 08.

írta: korbelygyorgy

Talán mostmár vége szakad a helyi kampánynak, Lendvai Ildikó volt az utolsó idelátogató első vonalbeli médiapolitikus. Az EP jegyében itt járt még Pokorni, Kövér, Dávid Ibolya, Lamperth Mónika, Kiss Péter, Kökény Mihály, Thürmer Gyula - most kapcsolok, hogy az SZDSZ-től senki. Na, szépen vagyunk, hogy lesz itten akkor liberalizmus? Lehet, hogy  emlékeznek még a két évvel ezelőtti beégésre, amikor a kampánybuszhoz alig ment ki valaki, szegény Kuncze néhány piaci alkesz előtt mondta el a liberális alapvetéseket. Kínos szitu volt, igaz, mit akar az ember kora délután fél kettőkor. Rá néhány órára egyébként az akkor még miniszterelnök OVi tartott nagygyűlést a városban, talán ez is befolyásolta az érdektelenséget. A szavazáson is ...
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 07.

írta: korbelygyorgy

A Keleten teljes stábja ezúton gratulál Torma bácsinak és balesetmentes közlekedést kíván neki az új biciklivel. Egyben jeleznénk Szili Katalinnak, hogy nekünk is régi kerékpárjaink vannak, és szeretnénk már újakat.

Úgy tűnik, Torma bácsi bringája nem csak engem ihletett meg, Kovács Attila kollégám a Keleten hasábjain (vagy amije egy online lapnak van) fejti ki a véleményét. Szegény öregúr, még a végén úgy jár, mint a szerencsétlen Szalacsi. ...
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 07.

írta: korbelygyorgy

Jujj, ez nagggyon durva!

Felgyújtotta magát egy 50 év körüli férfi hétfőn kora este Gyulán egy ABC áruház előtt - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A tűzoltókat 18 óra 51 perckor riasztották, és bár egy perc múlva már a helyszínen voltak, addigra a járókelők porral oltóval eloltották a szerencsétlen férfi ruházatát. A mentők III. fokú égési sérülésekkel szállították kórházba.  Az ügyben még vizsgálódik a rendőrség.
Tovább Szólj hozzá

2004. jún 07.

írta: korbelygyorgy

Azért ez is vetekszik egy-két jóféle kisgazda baromsággal az ántivilágból...

Néhány héttel ezelőtt dr. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke részt vett Köröstarcsán, a helyi szennyvízelvezető-rendszer ünnepélyes átadásán. Ezen a rendezvény a házelnökasszony találkozott Torma László bácsival, aki egy igen régi kerékpárral érkezett az ünnepségre. Szili Katalin Torma bácsival beszélgetve végül ígéretet tett arra, hogy hamarosan egy új kerékpárral ajándékozza meg az idős bácsit.
A vadonatúj biciklit - dr. Szili Katalin házelnök nevében - június 8-án (kedd) délelőtt 9 órakor Varga Zoltán, a Békés Megyei Képviselő-testület elnöke adja át Torma Lászlónak Köröstarcsán a Szabó Károly utca 22. szám alatt. Emellett a ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása