Alföldi blog

Korbely György blogja

2005. jún 12.

Tibor

írta: korbelygyorgy
Tibor

Bárcsak többen lennétek, akik így gondolkodtok ... De én ezt már leírtam egy pár e-mailváltás során :-)
Tovább Szólj hozzá

2005. jún 12.

A hét poénja

írta: korbelygyorgy
A hét poénja

Egy hét után végre egy kis tekerés (szokásos "gyógykör", 22 kilométer). Gyopárosfürdőn szembekocog velem egy ismerős, korábban gyakornok a lapunknál.
- Mi van....- lihegi futtában - Gyúrsz a magyar- litván visszavágóra...hhh...
- ??? - fordulok hátra buta arccal
- Hát a Léna barátodat kirablók megleckéztetésére...
- !!! - esik le a poén és röhögve tekerek tovább.

Tovább Szólj hozzá

2005. jún 11.

Invázió

írta: korbelygyorgy
Invázió

Végre láttam élőben a Pop Art Market zenekart, melytől sokan az év áttörését várják, ennek meg is van minden esélye, hiszen a bandát Prieger Szabolcs gründolta, aki az Anima Sound Systemnek is társalapítója, ám a Prieger Zsolttal való koncepcióbeli különbségek miatt külön utakra léptek. A korábbi Anima-soundot egyébként Szabolcs viszi tovább, ez érződött is a bulin, bár számomra csak két dal csengett ismerősen, azok az Anima-nóták, melyek emlékezetem szerint a Gipsy Sound Clash albumon szerepelnek.
A koncert egyébként az Est Invázió  békéscsabai állomásának része volt, a popartosok nyitottak, őket a Hollywoodoo követte, majd az Emil.Rulez! játszott. Mindhárom koncertről jókat tudok mondani, pedig de szívesen lefikáztam volna ...
Tovább Szólj hozzá

2005. jún 09.

Benne lett a tévében...

írta: korbelygyorgy
Benne lett a tévében...

Szegény Léna, évek óta be szeretett volna kerülni a kereskedelmi tévék nagy nézettségű műsoraiba a csángó és az albán túrák, illetve az Európa túra előkészületei kapcsán, de soha nem jött össze, pedig elég sok ismeretséget megmozgattunk, többnyire "nem érdekelte a szerkesztőt", holott az aznapi fókuszban a világ legérdekteleneebb és infantilisabb témai mentek.
Erre jött két litván útonálló, és máris kész a hír .

Tovább Szólj hozzá

2005. jún 08.

Gyurcsány Tv

írta: korbelygyorgy
Gyurcsány Tv

Hú de gáz az RTL-en ez a gyurcsányos műsor ... Először egy fidesz-jobbik-szerű főiskolás nyomta a szociáldemagógiát, most meg egy 16 éves miniszoci kölyök kéri számon, hogy miért nem támogatta határozottabban a baloldal jelöltjét (mármint a köztársaságielnök-választáson). Ja, a kiscsávó az MSZP-ben szeretne karriert csinálni. Mintha csak a lázongó öregeket hallanám. Hiába, no, azt mondják, a nagypapák meg az unokák többnyire egy hullámhosszon vannak...
Olyan ez az egész, mintha valami műszaki hiba miatt egy csatornán jönne a Hír tv meg a Magyar ATV: Nem bííííírom...

Tovább Szólj hozzá

2005. jún 08.

T-Mobile Túra négy keréken

írta: korbelygyorgy
T-Mobile Túra négy keréken

Sajnos még rosszabbá vált a derekam állapota, főként reggelente szenvedek, így a T-Mobile Túráról résztvevőként nem is álmodozhattam. Ezért én kocsival tettem meg a távot, persze három bringás barátom fuvarozójaként: Kerekes János, Török Attila és az ő egyik fiatal sporttársa, Pálfi Gergely vállalták be reggel a csongrádi indulást annak ellenére, hogy esett az eső és a hőmérséklet tíz fok körül mozgott.
Igazából nem tudtam őket pontról pontra kísérni, ahogy terveztem, mert Csongrádon eltököltem az időt, így Nagymágocson hűlt helyüket találtam, sőt már régen Gyopárosfürdőn hawaii-oztak, mire odaértem. A pocsék idő miatt senki nem vállalta be a csabai folytatást, de tudomásom szerint a 25 fős "kemény mag" tagjai ...
Tovább Szólj hozzá

2005. jún 08.

Léna itthon

írta: korbelygyorgy
Léna itthon

Délután találkoztam Léna mesterrel, egész pontosan egyeztettünk interjúidőpontot, bejött hozzám. Eléggé maga alatt van, de sikerült megnevettetnem. Neki is engem, bringás sztorikat meséltünk egymásnak.  Jó, ő többet :-)

Egyébként azt mondta, ha meglenne a felszerelése, vagy valami csoda útján új cuccokhoz jutna, újra belevágna - de nem egyedül.

Két három perces interjú készült, íme és íme!

Tovább Szólj hozzá

2005. jún 07.

Az alkalmasabb jelölt nyert

írta: korbelygyorgy
Az alkalmasabb jelölt nyert

Ma nem követtem olyan részletesen az elnökválasztást, mint tegnap, noha a mai nap volt izgalmasabb, már amennyire ezt izgalmasnak lehet nevezni. A meglepetés az volt, hogy nem történt meglepetés, a koalícióból, egész pontosan az MSZP-ből azért többet néztem ki. Bár mindenképpen jobb, hogy így alakult, valami aljas taktika komoly kiábrándulással járhatott volna.
Végre egy olyan téma, amit nem fekete-fehéren látott az ország, még a bal- és liberális oldalon is voltak olyanok, akik a Védegylet jelöltjét (hiszen eredetileg ez a civil szervezet vetette fel a nevét, az MDF és a Fidesz csak később csatlakozott) tartották alkalmasabbnak. A jövőre nézve egyébként Sólyom László köztársasági elnöksége azért is megnyugtató, mert biztos, hogy ...
Tovább Szólj hozzá

2005. jún 07.

Derék dolog

írta: korbelygyorgy
Derék dolog

Nem tudom, hogy a Gondviselés vagy a Balsors keze van a dologban, de nagy valószínűség szerint csak "trénerként" és gépkocsivezetőként veszem ki a részem a holnapi T-Mobile Túrából, ugyanis tegnap reggel pokoli fájdalom nyilallt a derakamba, azóta minden hirtelen mozdulat komoly megpróbáltatásokkal jár. Régebben jártam már így, nagy valószínűséggel idegbecsípődés, ami idővel elmúlik, azonban félő, hogy szerda reggelre nem.
A röhej az, hogy kerékpáron ülve semmi bajom, tehát elméletileg le tudnám tekerni a távot, azonban nem merem megkockáztatni a kiesést, hiszen bizonyos szakaszokon szaporább levegővételre lehet szükség, ami viszont járhat éles fájdalommal. Úgy érzem magam, mint valami kisgyerek, akit eltiltanak a játszótértől, ...
Tovább Szólj hozzá

2005. jún 06.

President II.

írta: korbelygyorgy
President II.

A köztársaságielnök-választ ás körülményei szerintem már mindenki előtt ismertek, sőt a lehetséges hozzáfűznivalók is elhangzottak már röpke idő alatt. Mármint hogy:

- A Fidesz szokásához híven ismét fifikás volt, kérdés, hogy miként jön le ez a taktikázás a széles közvéleményben, amely már rohadtul unja az egészet; továbbá mit szól ehhez Sólyom László, hogy 13 szavazatot bírt kapni?

- Mécs Imre szembeszegült a frakciódöntéssel, kérdés, hogy mit kezdenek vele, hiszen nem mezei tagról van szó, hanem egy köztiszteletben álló '56-osról, nagy tekintélyű, hiteles politikusról, Magyar Bálint sógoráról (ez csak sutkázgatás akart lenni, de egyébként tényleg a sógora)

- Nem kizárt, hogy az átszavazásnak taktikai ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása