Alföldi blog

Korbely György blogja

2005. aug 07.

Csalán II.

írta: korbelygyorgy
Csalán II.

Felkerültek a csalánleveses képek a galériába, többségében Korai Öröm-fotók, kiéltem magam ugyanis az éjszaka: a banda általában a Caféban játszik a fesztiválokon, a nagyon okos Philip Morris pedig ott nem enged fotózni. De ezért vannak másféle képek is - nem a legjobb minőségűek, a HP 635 azért nem olyan high tech, hogy éjszaka is magabiztosan lehessen vele kattingatni.
A buli egyébként kedvemre való volt, igaz, mindössze másfél liter szőlőmárka társaságában töltöttem el azt az öt-hat órát. A zenei program is tetszett - Monchichi (Debrecen), Jefo's Dream (Szeged), Zagastic (Pécs) és persze a Korai Öröm. Nagyon sok ismerőssel, baráttal is találkoztam, főként hasonszőrűekkel - volt és jelenlegi médiás, valamint  fesztiválos ...
Tovább Szólj hozzá

2005. aug 07.

Gyilkos sátor

írta: korbelygyorgy
Gyilkos sátor

Sátra fojtotta meg. Sátra alatt holtan találtak egy 19 éves orosházi fiatalembert tegnap Csongrádon, a Körös-toroki üdülőterület egyik magánházának udvarán; az elsődleges orvos szakértői vélemény szerint halálát fulladás okozta. A fiatalember egy helyi rendezvénysorozatra érkezett; ismerősei péntek reggel találtak mozdulatlan testére az összedőlt sátor alatt. A helyszíni szemlebizottság sem külsérelmi, sem egyéb idegenkezűségre utaló nyomot nem talált, így feltehetően a szakszerűtlenül felállított sátor esett rá az éjszaka folyamán a fiatalemberre, amely alatt nem kapott levegőt (NOL-MTI)

Ha az áldozat nem a földim lenne és nem a fiammal egyidős (mellesleg nem tudom, kiről van szó), félig-meddig kisszínesnek tekinteném ezt ...
Tovább Szólj hozzá

2005. aug 07.

Világzenegyász

írta: korbelygyorgy
Világzenegyász

Elhunyt vasárnap Havannában Ibrahim Ferrer kubai énekes, a világhírű Buena Vista Social Club együttes tagja. Halálhírét özvegye közölte a sajtóval. A 78 éves művész a havannai központi sebészeti klinikán halt meg, ahova néhány napja gyomorpanaszokkal vitték be. Ferrer nemrég tért vissza Kubába egy európai koncertkörútról, amelynek állomásaként május 27-én és 28-án Budapesten is fellépett a Művészetek Palotájában.
Tovább Szólj hozzá

2005. aug 07.

Nyereg helyett szék

írta: korbelygyorgy
Nyereg helyett szék

Persze dehogy mentem el tekerni, elalvás lett a dologból, hét órakor ébredtem a beütemezett fél hat helyett. Telefonon lemondtam a kerékpározást, majd séta a kutyával. Kiderült: nyitott kapukat döngetek, mert Kerekes sporttárs is utcai ruhában korzózott élete párjával: ők is buliztak az éjjel és egyedül ő sem vállalta be a túrát. Úgyhogy egészséges életmód helyett egészségtelen munka, benne egy kis szórakozás, azaz éjszakai képek letöltése, feltöltése, ilyesmi...
Tovább Szólj hozzá

2005. aug 07.

Korai Öröm, késői kezdés

írta: korbelygyorgy
Korai Öröm, késői kezdés

Most értünk haza néhány perce, az eredetileg tervezett tizenegy óra helyett fél kettőkor kezdődött a Korai Öröm-koncert. Még a fényképeket sincs erőm letölteni, arra a két órahosszára koncentrálok, ami ma éjszakára megadatik. Közben azon gondolkodom, mi legyen a bringázással: lemondjam, csökkentett üzemmódban nyomjuk (azaz rövidebb távot tekerjünk le) vagy mintha mi sem történt volna, két átvirrasztott éjszaka után tekerjek száz kilométert. Hmmm, a legutóbbira semmiképp nem vagyok alkalmas...
Tovább Szólj hozzá

2005. aug 06.

Csalánba nem üt...

írta: korbelygyorgy
Csalánba nem üt...

Most férkőztem csak a gép elé, mert a nap elég mozgalmas volt: reggel elalvás, aztán ebéd szüleimnél, Lidl-gazdaságos bevásárlás Szarvason, szieszta, most pedig össze kellene ütnöm a reggeli magazinműsor adástükrét.
A buli jó volt, néhány fél fütyülős barackkal és sörrel bluesközelibbé tettem az élményt, Erika hamarabb haza is jött, én maradtam hajnalig. Cserében ma én nem iszom, végülis a Korai Öröm nekem felér bármilyen tudatmódosítóval (na jó, a kettő együtt azért mégiscsak más :-)). Szóval ma este időutazás, bluesból avangárd társművészeti míting: Csalánleves Koraival és sok vagány programmal.
Kíváncsi vagyok a reggelre: Kerekes sporttárssal ma telefonon lebeszéltünk egy vasárnapi délelőtti tekerészetet, a ...
Tovább Szólj hozzá

2005. aug 05.

Kicsit blues a hangulatom máma...

írta: korbelygyorgy
Kicsit blues a hangulatom máma...

Ma este go out : végre megnézem a Bluesert az egyik helyi kocsmában, eddig nem jött össze a fesztiválok miatt. Fiatal bandáról van szó, abban az értelemben, hogy nemrég alakult a csapat, egyébként régi motorosok alkotják, elég, ha öreg barátomra, Ulrich Öcsire utalok, aki már két és fél évtizede szaggatja a basszushúrokat különböző helyi projektekben. Az ilyen tehetséges emberekre szokás mondani errefelé, hogy ha nem itt élne, akkor bármi lehetett volna belőle (hihi, itt még csak most huszonéves, majd este csinálok aktuálisat is :-))...
Tovább Szólj hozzá

2005. aug 05.

Kondorjárás

írta: korbelygyorgy
Kondorjárás

Állítólag a hétvégén kis térségünkben haknizik a Magyar Rádió leköszönő nagyasszonya, Kondor Katalin. Vagyis nem állítólag, hanem biztosan, ugyanis nemrég kaptam egy felkérést, hogy az egyik környező településen vezessem le az egyik beszélgetést. Nemet mondtam persze, de nem politikai, hanem szakmai és privát okokból: nincs idő felkészülni, illetve ebben az időpontban kb 50-60 kilométerrel odébb van jelenésem. Meg aztán látom magam előtt a beszélgetést, miközben a jelen lévő jobbos atyafiak felszisszennek: oszt' hogy van ez a sokmilliós díjazás ? Nem túl átlátszó Hollós János kinevezése? Miért rúgták ki a Békés megyei tudósítót? - és hasonlók.
Egyébként Magyar Rádió-ügyben az én véleményem árnyaltabb sokakénál: ...
Tovább Szólj hozzá

2005. aug 04.

Nyersből Belmondo

írta: korbelygyorgy
Nyersből Belmondo

Czutor Zoltán, a megszűnő Nyers együttes frontembere megalakította a Belmondo nevű zenekart. Az új lemez - amelynek már elkészült egy 8 számos demofelvétele - megjelenése októberre várható. A stúdiókész, új lemezanyagban a Nyershez képest alapvető változást jelent a billentyűk, groove-ok és scratchek modernebb zenei megjelenése. ( NOL - teljes cikk )
Tovább Szólj hozzá

2005. aug 04.

Bőrig ázott biciklisták

írta: korbelygyorgy
Bőrig ázott biciklisták

Nem bizonyult túl sikeresnek a Tour de Hongrie-fotózási akciónk, ugyanis a gyopárosi részhajránál szakadt a legjobban az eső. Más megoldás híján egy ocsmány lila nejlonzacskóba csomagoltam a HP-t és úgy ugrottam ki az út szélére, négy fotót sikerült csinálnom action üzemmódban, az eredmény jól látható...
Megpróbálkoztunk azzal is, hogy kollégám Suzukijával Gyopárosról a város másik végébe hajtunk, hátha ott elkapunk néhány jobb mozzanatot, de reménytelennek bizonyult a kísérlet: sajnos gyorsabbak voltak a fiúk, nem sikerült elébük kerülni.
A HP viszont kap egy ötöst: bizony kapott egy csomó vizet és meg sem kottyant neki...

Tovább Szólj hozzá

2005. aug 04.

Monnyon le...

írta: korbelygyorgy
Monnyon le...

A T-Kábel monnyon le, mert 12 órája nincs szolgáltatás, én pedig ideges vagyok reggeli Nap-Kelte dózisom elmaradása miatt.
Monnyon le továbbá, aki miatt 48 órája nincs net az irodában, én pedig mint egy hülye, pendrájvval a nyakamban jövök-megyek.
Az időjárás viszont ne monnyon le, mert az éjszakai vihar hatására talán enyhül ma valamelyest a hőség. Legalább a Tour de Hongrie mezőnye normális körülmények közt tekerhet a sivatagosodó Alföldön Csongrád és Békéscsaba között, érintve persze Orosházát is.


Tovább Szólj hozzá

2005. aug 03.

A Karsai-jelenség

írta: korbelygyorgy
A Karsai-jelenség

Néhány esztendeje "A búzaégetőként" híresült el a battonyai nagygazda, alaposan megosztva a közvéleményt (ekkor mondta Dancs Laci kollégám, későbbi gyulai polgármester: vazze, ha én meg az oktatási rendszer ellen akarok tüntetni, gyújtsam fel a gyereket?), majd nyugdíjasok, szegények megmentőjeként került ismét címlapra (több ezres mítingek Battonyán, kultúrműsor, Medgyessy, disznóperkelt, akárcsak Tímár Péter számomra legjobb filmjében, az Egészséges erotikában). Aztán Karsai megjelent, mint az MSZP-képviselőjelöltje, volt is csodálkozás, meg felháborodás, még szocialista berkekben is úgy vélték, hogy dr. Karsai lesz az első független képviselő a parlamentben, merthogy nem bírja majd a frakciófegyelmet. De nem így lett, ...
Tovább Szólj hozzá

2005. aug 02.

Ölveti

írta: korbelygyorgy
Ölveti

A jó öreg Ölveti :-) Razide utalt rá itt a jobb oldali csevegőboxban, ugyanis a nyitólapjukon látható nagy szivarral ő  is esélyes, hogy kapjon a nikonáciktól .
Van egy kellemes emlékem Ölvetiékről: néhány éve színpadmester is voltam a Hegyalján, egyik éjszakai fellépőnk éppen Debrecen legjobb bluesbandája volt. Csakhogy ők már délután megjelentek, ami önmagában nem is lett volna baj, csakhogy valamelyik nagyon okos szervezőtársam megígérte nekik, hogy ingyensör várja őket, amit persze rajtam követeltek. Ingyensör nem volt, sőt a gázsi körül sem stimmelt valami, így persze, hogy végig engem csesztettek. De aztán összehaverkodtunk, és hatalmasat őrjöngtem én is a bulijukon. (Nagy kár, hogy a honlapról csak rövid részletek ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása