Alföldi blog

Korbely György blogja

2005. okt 30.

Cseh Tamás

írta: korbelygyorgy
Cseh Tamás

Illetlenség lenne nem megemlékezni a jó öreg Cseh Tamásról, aki tekintélyes életművéről (a bakelitek teljes létszámban itt a polcon), éppen a Ten years after, azaz Tíz év múlva címűt adta elő a Fehér babák takarodójáról, ami még tizenéves koromban is fontos dal volt számomra (lehet, hogy itt a blogon már erről írtam, ha nem, akkor csak arra emlékszem, hogy sokaknak elmeséltem). Szóval arról szól a dal, hogy "...csak tíz év múlva ne ez a dal legyen", azaz forduljon jobbra a sorsunk, aztán eltelik tíz év, még tíz és sajnos lassan újabb tíz - a dal pedig alapjában véve ugyanaz, függetlenül rendszerváltástól, sínen lévő magánélettől, viszonylag elfogadható egzisztenciától...


Nincs flash lejátszód, vagy nincs ...
Tovább Szólj hozzá

2005. okt 30.

Transz, mánia

írta: korbelygyorgy
Transz, mánia

Belenéztem az MTV-n vetített segélykoncertbe , főként az elejét láttam. A lista nem vonzott különösebben, többnyire a Fidesz-holdudvar próbálta megmutatni erejét, hatását, nem tudom, hívtak-e másokat, vagy beengedtek-e nem Orbán-fan előadókat. Ugyebár az Edda, Balázs Fecó, Vikidál, Varga Miklós, Ákos vonulat annyira nem érdekel, viszont találkoztam egy-két számomra fontos előadóval is, így nekem nagyon vagy viszonylag bejönnek az öreg Tolcsvayék, Cseh Tamás, jópofa volt a Zeffer-féle Rock Band (ex-Tunyogi -Tunyogi Péter sajnos beteg, gerincműtéten esett át), és frenetikus meglepetés volt a Transylmánia , akikről nem is hallottam eddig, viszont nagyon bejött, amit csinálnak, s ami leginkább a korai Ghymesre emlékeztet engem első ...
Tovább Szólj hozzá

2005. okt 30.

Korai szenilitás

írta: korbelygyorgy
Korai szenilitás

Kicsit el teccett alukálni solymász ügyben: immáron harmadik éve rendezik Gyopárosfürdőn. :-)) - írja egy ismerős, és tényleg! Ez azt jelenti, hogy valami okból 2003-ban és 2004-ben nem mentem ki a záróterítékre, holott ez korábban szokásom volt, most pedig rutinból a régi helyre ballagtam ki, mi több, mást is odacsődítettem. Lassan kérem a felvételemet valami öregek otthonába, úgy tűnik, egyre szenilisebb leszek.
Itt van mindjárt a ma délután: még reggel elhatároztam, hogy a reggeli bringatúrára bemelegítésképpen délután tekerek egy kicsit a város körül, 4-5 órás indulással, merthogy az időeltolódás miatt nem hatkor, hanem hétkor sötétedik. Négy óra után (amikor felébredtem ebéd utáni szunyókálásomból) kezdtem el ...
Tovább Szólj hozzá

2005. okt 29.

Árnyékra vetődve

írta: korbelygyorgy
Árnyékra vetődve

Árnyékra vetődtem délután: ezúttal nem a gimi előtti emlékparkban, hanem kinn Gyopárosfürdőn rendezték meg a solymásztalálkozó záróeseményét - nem néztem meg alaposan a meghívót, illetve a plakátot. Én pedig Bod Péter barátommal - akik egyébként délután nálunk vendégeskedtek - szép kényelmesen kiballagtam a régi helyszínre, persze sehol semmi, helyette sétáltunk egy jót a városban. Kocsiba már nem mertem ülni, mert délután megittunk néhány pohár bort. Lassan minden kinn lesz Gyopin, ha technikailag megtehetnék, jönne egy markoló és a legfontosabb közintézményeket átemelné a fürdő köré, hogy minél többen ott mászkáljanak, hátha egy részük beesik a megalétesítménybe. Csőlátás.
Péter egyébként korábban a ...
Tovább Szólj hozzá

2005. okt 28.

Egy délután a művészetért, egy éjszaka a hajléktalanokért

írta: korbelygyorgy
Egy délután a művészetért, egy éjszaka a hajléktalanokért

Ma két eseményre is elmentem, ez ritkán fordul elő, ugyebár a technikai haladás lehetővé teszi a tér és az idő legyőzését, nem kell ott lógni minden rendezvényen órákat néhány percnyi hanganyagért - azaz hiába dolgoznak helyetted a gépek, magadnak is többet kell dolgoznod.
Most mégis kivételt tettem: a Kulturális Kapcsolatok Egyesülete sajtótájékoztatójára érintettként mentem el, merthogy a most induló "Művészet határok nélkül" című, a Phare CBC alapja által támogatott projektjének részt veszek a kommunikációjában (lesz blog is, bizonyám :)).
A másik esemény pedig az Egy éjszaka a hajléktalanokért, egy kipakolásos "buli" a belvárosban, a lényege az, hogy felhívják a figyelmet a hajléktalanok helyzetére. Persze nem olyan ...
Tovább Szólj hozzá

2005. okt 27.

Fej fej mellett

írta: korbelygyorgy
Fej fej mellett

Ekkora f ordulatra nem számítottam, azt azért nem volt nehéz kitalálni, hogy a Fidesz kampánya úgy rossz, ahogy van, s ennek előbb-utóbb mérhető jele lesz. Biztosan vannak még kreatív ötletek a tarsolyban, amikkel tavaszig előrukkolhatnak, azonban a jelenlegi sárdobálás bumerángként csap vissza arra, aki elindította. Itt van ez az Apró Antal-sztori. Igen, az öreg a Kádár-éra egyik főembere volt, no de az unokájának a férje - aki történetesen a miniszterelnök - erről nem tehet. Meg kell védenem Gyurcsányt, lehet szoclibezni, komcsizni, de hogy a francban lehet az ilyesmivel a parlamentben érvelni, még hogyha csak annyit mondott Áder, hogy megérti, emiatt nincs mit mondania az ünnepen (szép új világ: úgy ismerkedsz csajokkal, pasikkal, hogy ...
Tovább Szólj hozzá

2005. okt 27.

e-Masa

írta: korbelygyorgy
e-Masa

Hoppá, benne vagyok az E-Masában , a MUOSZ szakmai lapja online változatában. Néhány napja e-mailen nyilatkoztam blogügyben egy munkatársuknak, ebből egy részletet fel is használtak. És micsoda jó társaságban: Andrassew Iván , Pécsi Ferenc , Hírbehozó :)
Egyszer talán azt is elérem, hogy nem ékezettel írják a nevem, az a Korbély ugyanis a 39-es dandár (Karikás Frigyes), én csak a 63-as kispályás versenyző vagyok...

Tovább Szólj hozzá

2005. okt 27.

Hossssszú hétvége

írta: korbelygyorgy
Hossssszú hétvége

Végre megszabadultam kedvenc kombájnjaimtól és adaptereimtől, befejeztem azt az agrármarketing-projektet, ami egyébként titkos, de már mindenki tud róla, de mivel főnöknőnk aláírt valami titoktartási kötelezettséget, így én sem beszélek róla - egyébként szűk szakmai körökben érdekes az egész, a Blikk biztosan nem közölné a címlapon.
Szóval Faludy: összességében pozitív a mérleg, Gyuri bácsi elemében volt, jól érezte magát. A műsort nagyban színesítette Vásári József, akiről utólag derült ki számomra, hogy több kísérleti filmben szerepelt, illetve résztvevője sok színházi projektnek, mi több, egyik ismerősöm szerint Tankcsapda-klipekben szerepel - majd utánajárok, nem nagyon nézek zenetévéket.
Élvezem a jó időt, ...
Tovább Szólj hozzá

2005. okt 26.

Hetedik

írta: korbelygyorgy
Hetedik

A hetedik Faludy-esten is túl, ezúttal a kálvinista Rómában, Debrecenben. A harmadik úriember a képen Vásári József, aki Villon-balladákkal színesítette az estet. Gyuri bácsi egyébként teljesen jó volt, pedig ez már a második haknija volt kedden: előtte két órától a Terror Házában volt jelenése. (Természetesen Tokaj lebeszélve, a részleteket majd le-emailezzük.
Ez nem a reklám helye, de: a Red Bull tényleg hatásos turbószer. Tuti, hogy attól maradtam ilyen élénk az előadás alatt és most sem vagyok álmos, pedig tényleg ideje lenne ledőlni arra a rendelkezésre álló néhány órácskára.
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása