Alföldi blog

Korbely György blogja

2005. nov 05.

Reggel

írta: korbelygyorgy
Reggel

Az mindig szomorú, ha megszűnik egy napilap , mert egyrészt veszítenek az olvasók, ha mást nem, a választási lehetőséget, veszít a szakma és persze bajba kerülnek az újságírók, kiadó munkatársak is.  Talán azért is vagyok ilyen empatikus, mert magam is átéltem ilyet szűk három és fél éve.
Pedig akkori mohó felvásárlónk, az Axel Springer most a kárvallott, egy év után be kell zárnia életképtelen lapját. Nekem egyébként jó emlékeim vannak a Reggellel, mert fesziválos sajtósként nagyon korrekt és hasznos együttműködés alakult ki, dolgozott ott néhány jó ismerősöm is, például Toót H. Zsolt, a Heti Válasz korábbi főszerkesztője - remélem, az új struktúrában, a hírügynökségben is jut neki hely.
Viszont szerintem az már ...
Tovább Szólj hozzá

2005. nov 05.

12 nap, amely...

írta: korbelygyorgy
12 nap, amely...

Az áldozatokra békében emlékezve
Méltóságteljes négypárti tiszteletadás a 301-es parcellában
Az 56-os forradalom elfojtásának évfordulóján az áldozatokra emlékezve mindenki az együttműködés és az összefogás fontosságát hangoztatta. A 301-es parcellánál pártok képviselői és közjogi méltóságok is koszorúztak - egyaránt az alkalomhoz illő körülmények között.

1956. október 23-a és november 4-e között nagyon sok minden történt, szinte gyorsított felvételként vált a nagy nemzeti illúzióból keserves nemzeti tragédia.
2005. október 23-a és november 4-e között is nagyon sok minden történt, szerencsére pozitív irányba. Remélhetőleg nem csak egyedi esetről van szó, de ha igen, akkor is megelégedéssel töltheti el az ...
Tovább Szólj hozzá

2005. nov 04.

Ten

írta: korbelygyorgy
Ten

Ma este azt fogjuk ünnepelni, hogy tíz éve indult el a rádió Orosházán, s ebből nőtte ki magát a cégcsoport. Akkor még külsősként dolgozgattam be nekik, de ott voltam a kezdeteknél is - mára már igen kevesen vagyunk abból a csapatból, talán csak az ügyvezető igazgató, Békefi Pista és szerénységem. A jogviszony soha nem volt szoros, sokáig a külsős státusz jellemezte az együttműködést, most pedig az elegáns alvállalkozás a jó kifejezés - igaz, az újság megszűnése után, 2002-től jóval több feladattal.
Időközben elég komoly terjeszkedés indult, békéscsabai, gyulai frekvenciák, másik orosházi adó, majd jött Szeghalom, Szarvas, Mezőkovácsháza, mára a két rádió - a Rádió 1 Békés Megye, illetve a Rádió 47 - nyolc adót ...
Tovább Szólj hozzá

2005. nov 03.

Időzítési zavar

írta: korbelygyorgy
Időzítési zavar

Gyurcsány mester egy kicsit keresztülhúzta a számításaimat, mert ebben az időszakban, valamikor a jövő hét közepén Zalában kellene lennem egy jó barátom invitálására, viszont az időpont variálható, a miniszterelnöki interjú meg nem, meg ugye fesztiválos kötelezettségek, lobbi, miegymás... Azért sem summanthatom el a dolgot, mert a rádió presztízséből kifolyólag illen egy nagyobb lélegzetű Gyurcsány-beszélgetést leadni, meg aztán városházi emberem sok követ megmozgatott az interjúért, nem élnék vissza a dologgal.
Pedig aznap a születésnapom előestéje lesz, azt az ember szereti jó társaságban eltölteni... :)

Tovább Szólj hozzá

2005. nov 03.

Top Secret

írta: korbelygyorgy
Top Secret

Hosszú idő után ma délután végre élvezettel írtam cikket: a mi kis agrárprojektünket írtam meg egy kicsit laza stílusban. Az a helyzet ugyanis, ha pénzért írok, az szinte mindig nemszeretem munka, ha ingyér' írok, az nagyon szeretem munka, de "haszontalan", de ha elengedhetem magam és számlát is küldhetek róla... - asszem, ez a Maslow-piramis legteteje :)
Ha nagyképű lennék és öntelt, és mondjuk nem tudnám, hogy komoly emberek is olvasnak, akkor azt mondanám, hogy narancsosan írtam, de nem mondom, inkább szerényen: narancsos-indexes stílusra törekedve...
Szóval Top Secret Project, Beol.hu

Tovább Szólj hozzá

2005. nov 01.

A "Nagy Titok"

írta: korbelygyorgy
A "Nagy Titok"

Ez a négy pihenőnap nagyon gyorsan eltelt, kesergek, akárcsak a rossz diák, akinek ismét suliba kell mennie. Arra persze jó volt a hosszú hétvége, hogy úgy-ahogy kipihentem magam, illetve a tegnapi biciklitúrát is meg tudtuk csinálni, de főként munkával teltek a napok, egész pontosan saját magam utolérésével, de ez legalább megtörtént. Nem jutott viszont időm olvasni, pedig de szerettem volna, ki is szemeltem egy könnyed Ken Follett-regényt - tudom, az csak ponyva, de már ez is előrelépés mostani kulturális szokásaim mellett - különben is, Ken Follett olyan alapkönyvek szerzője, mint a Tű a szénakazalban, a Kaland Afganisztánban, nem beszélve A katedrálisról vagy az Egy úr Szentpétervárról címűről.

Holnap megint egy agrármeló, ...
Tovább Szólj hozzá

2005. okt 31.

Gyula 116

írta: korbelygyorgy
Gyula 116

Bár általában zuhanyzáspárti vagyok, most egy kád forró vízból kászálódtam ki néhány perce. Megvolt ugyanis az évzáró (nagy valószínűséggel legalábbis) nagy túra, 116 kilométert tekertünk Kerekes Janival . Az úti cél Gyula volt, az útvonal: Pusztaföldvár, Csanádapáca, Csabaszabadi, Újkígyós, Szabadkígyós, Gyula, visszafelé pedig: Szabadkígyós, Újkígyós, Gerendás - és itt jön a pikantéria -, onnan pedig földúton Orosháza. Vagyis csak félig, mert valami okból Pusztaföldvár határában kötöttünk ki, innen tekertünk be a városba, bár még mindig rövidebb utat tettünk meg, mintha Gerendásról Csorvásra és onnan jöttünk volna a 47-esen.
Az időjárás nem jelentett különösebb kihívást, persze ujjatlan kesztyű helyett ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása