2006. már 19.

(nép)köztársaság

írta: korbelygyorgy
(nép)köztársaság

A köztársaságért aggódókat várja április 2-án budapesti nagygyűlésre Gyurcsány Ferenc. Ezt egy miskolci rendezvényen jelentette be szombaton a miniszterelnök, több ezer ember előtt.

Azt mondja egy kedves ismerősöm, hogy az MSZP kevesebbet hibázik a kampány során, mint a Fidesz. Igaza is van, de azért az utóbbi napokban mégiscsak a régi szocipárt (mármint a Gyurcsány előtti Horn-Kovács által fémjelzett) szellemisége kezd éledni: polgárháborúról beszélnek, "aggódnak" a köztársaságért, s az aggódókat nagygyűlésre mozgósítják, a miniszterelnök-jelöti vitákra egyfajta "hazugságvizsgálást" javasolnak, tévés szpotban sorolják fel az "Ördög" parlamenti blicceléseit - hát ezek a dolgok engem arra a hisztériára emlékeztetnek, amiket 2002-ben műveltek. Jogos, jogos, ugyanezekkel a módszerekkel kampányol a Fidesz is, de ugyebár Pistikét nem mentesíti, hogy Jancsika is csúnyán beszélt a homokozóban, főként, ha ő mintagyerekként hirdeti magát.
Persze, ha politikai kommunikátor lennék azon az oldalon, én is javasolnám, hogy legyen nagygyűlés, mert az erőt mutat, megdobogtatja a szíveket, tehát kedvezően befolyásolja a választási eredményt, de talán még a választási kedvet is. No de azzal összehívni, hogy jaj, jaj, jaj, veszélyben a köztársaság, ami ugyebár egy elvont fogalom, a választók többségének fogalma sincs, hogy mi különbözteti azt meg a népköztársaságtól, ami ráadásul az MSZP tagsága és szavazói tekintélyes részének sokkal kedvesebb dolog.
Szólj hozzá