2006. okt 13.

Egy kis kísérletezés II.

írta: korbelygyorgy
Egy kis kísérletezés II.

A kísérlet egy forráskód beillesztése volt két nappal ezelőtt a picasaweb.google.com-ról, ami az it-sikersztori egy újabb projektje, jelesül egy fotókezelő szolgáltatás - és mint minden más, kitűnő. Egyre többször jut eszembe, vajon mikor fordul át ez a trend az ellenkezőjébe a felhasználóknál, is mikortól vélekszünk úgy a Google-ról, mint a Microsoftról, azaz hogy a globalizáció olyan szimbóluma, amellyel szemben tökös dolog OpenOffice-t, Firefoxot, Linuxot, vagy éppen Google-alkalmazásokat használni.

A kísérlet egy forráskód beillesztése volt két nappal ezelőtt a picasaweb.google.com-ról, ami az it-sikersztori egy újabb projektje, jelesül egy fotókezelő szolgáltatás - és mint minden más, kitűnő. Egyre többször jut eszembe, vajon mikor fordul át ez a trend az ellenkezőjébe a felhasználóknál, is mikortól vélekszünk úgy a Google-ról, mint a Microsoftról, azaz hogy a globalizáció olyan szimbóluma, amellyel szemben tökös dolog OpenOffice-t, Firefoxot, Linuxot, vagy éppen Google-alkalmazásokat használni. Egyelőre persze nem, mert szinte napról-napra újabb, tényleg felhasználóbarát dologgal rukkolnak ki, ami tényleg nagyban segíti a munkát és valljuk be, azon túl, hogy új távlatokat nyit, jó velük élvezkedni is (gmail, calendar, writely és spreadsheets, immár összevonva, stb.) és a beavatottak izgatottságával figyelni az új módit, a webkettőt.

Ám a rossznyelvek szerint itt nem a klasszikus kapitalista-globalista összeesküvésről van szó, hanem a mesterséges intelligencia vad fejlesztéséről, s azért kapunk annyi mindent tálcán, ingyen és bémentve, mert mi vagyunk a fejlesztők kicsi fehér egerei, később pedig már a rendszerbe bekerült játékszerei...

Volt még egy kísérlet, de ez már más műfajban: tegnap a BEOL-on Orosházáról, ma a megyegyűlés alakulóüléséről csináltunk online közvetítést, elég jó visszhanggal. A jelek szerint a látogatószám is elérte a szükséges kritikus tömeget, úgyhogy a későbbiekben is elünk ezzel a lehetőséggel, kibővítve persze konferenciákkal, sporteseményekkel, egyéb bulikkal.

Szólj hozzá

google beol