Alföldi blog

Korbely György blogja

2006. jan 29.

A mi kis ügyeink

írta: korbelygyorgy
A mi kis ügyeink

Reggel nagy sétával ünnepeltük a kutyával a viszonyag enyhe időt, meg persze a csendes pihenőnapot. A helyi sajtó által nem tudom milyen megfontolásból "kultúrpalotának" nevezett bővítés alatt álló kultúrház ( ez , ez , ez és ez tényleg kultúrpalota!) előtt, a gyalogosok számára járható területen botlottunk bele ebbe a csendéletbe. A kutyát gyorsan visszarángattam, megnéztem, nem rejt-e valakit a csapda, (ami mondjuk nem túl mély, azonban egy gyereket, kutyát simán elnyel, egy felnőtt pedig elbambulva könnyedén belegyalogol); szerencsére nem, így egy kis korai telefonos fotózgatás után továbbmentünk.
Piti kis helyi ügy, sok ezer van ilyen országszerte, világszerte, még talán tőlünk nyugatabbra is. Viszont az úgynevezett közösségi ...
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 28.

Opera Mini

írta: korbelygyorgy
Opera Mini


Kisebb mobilforradalomnak tartom a héten debütált Opera Mini mobilböngészőt, amit végre sikerült - kedvenc szolgáltatóm segítsége nélkül, merthogy nem sokra mentek vele szegénykéim - feltelepítenem. Nekem mindenképpen az, merthogy nem vagyok okostelefon-tulajdonos, még mindig a jó kis akciós SE Z-600-ast nyűvöm, s nem is kívánok váltani, amíg nem lesz olyan 3G-s szolgáltatás errefelé is, amit értelmes célokra tudok használni, nem Barátok közt szappanoperát nézni mobilon vagy online Quake-et játszani Sri Lankán karitatífv tevékenységét végző Cs. Sanyi barátommal.  Hanem mondjuk olcsón netezni vagy olyan dolgot művelni, amire most még nem is gondolok.
Az Opera Mini végleges verziója a héten jelent meg. Alapvető funkciója az, hogy a ...
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 28.

Indul a verkli - az első fesztiválos sajtóközlemény

írta: korbelygyorgy
Indul a verkli - az első fesztiválos sajtóközlemény

Nyaralj kedvenceiddel!
Világsztárokkal várja a fiatalokat a Wan2 és a Hegyalja Fesztivál

Az idén is a kulturális és társadalmi sokszínűség, zenei téren pedig a világsztárok, hazai kedvencek és ígéretes amatőrök hármas egysége jellemzi a Delta Fest immár hagyományos kelet-magyarországi fesztiváljait. A nyári mezőtúri Wan2 és a tokaj-rakamazi Hegyalja fesztiválok előkészületei már javában zajlanak.

A mezőtúri, sorrendben tizennegyedik fesztivál június 28-ától július 2-áig tart. Az évtizedes hagyományoknak megfelelően a főszereplő továbbra is a rockzene, de természetesen más műfajok kedvelői is találnak kedvükre való kedvenceket a három színpad, illetve a kísérőesemények programjában. A Mezőtúri Wan2 Fesztivált, illetve 1993 ...
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 26.

Egy újabb politikusblog

írta: korbelygyorgy
Egy újabb politikusblog

Ilyen egyszerű az egész: néhány program, néhány jegyzőkönyv, néhány levél (akár egy titkárnő által feldobálva) és a választó mindent tud. Becsey Zsolt, az Európai Parlament néppárti frakciójának tagja blogja . Hadd jegyezzem meg halkan, hogy Becsey dél-alföldi képviselő, mi több, mielőtt Brüsszelbe került, orosházi panelturnéja során nálunk is jártak Dancsóval, persze nem "spontán", hanem így össze tudtunk kötni egy interjút a programmal. Találtam is az archívumban egy erre vonatkozó részt , igaz, csak mellékszálként megemlítve a látogatatást.

(Update: tök jó, már találtam is egy hírnek feldolgozható infót: február 9-én Interreg-konferencia lesz Békéscsabán)

(Update2: Egy teljesen idevágó link: a Magyar Hírlap írása ...
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 26.

A mi kis pitiáner provinciánk

írta: korbelygyorgy
A mi kis pitiáner provinciánk

Nem tudom, van-e még magyar nyelvű blog, amelyből részletet olvastak fel bírósági tárgyaláson, ha nincs, akkor ma blogtörténeti esemény történt, ajánlom Pécsi Feri figyelmébe.
Nem látok még tisztán, rekonstruálnom kell az eseményeket. Az a bizonyos idézett post hétfőn készült, és a csorvási botrányokkal foglalkozik. A legviccesebb az egészben, hogy a történet szereplőinek - alperes, felperes, ügyvédek, bíró - szerintem fogalmuk sincs az egész blogtémáról, de talán még a netre is csak valami ismeretlen, rejtelmes dologként tekintenek.
Ami eddig történt:
- Szerdán tárgyalták a már említett háttéranyagban ismertetett ügyet
- Ennek kapcsán hívott össze előzetesen sajtótájékoztatót Papp János, az egyik érintett (aki ...
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 25.

No comment

írta: korbelygyorgy
No comment

Online Szakosztály: game over
Megszűnt a Online Szakosztály, miután a szakmai közösség nem tudott elnököt választani többszöri próbálkozás után sem. A szakosztály tagjai - a szervezeti és működési szabályzat értelmében - közgyűlést hívtak össze, ám határozatképtelenség miatt nem volt módjuk új elnököt és titkárt választani. „Az elmúlt hónapok során számos kísérletet tettem, hogy megújult formában, valós tartalommal új szakosztályt hozzunk létre. Sajnos e kísérleteim nem jártak sikerrel” - fogalmazott Balassa Gergely, a szakosztály megbízott vezetője, aki levélben tájékoztatta a Szakosztályok Titkárságát a szomorú tényről. ( Muosz.hu )
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 24.

Faló

írta: korbelygyorgy
Faló

Nahát, nahát, benne vagyok a megyei Hírlap print változatában, igaz, trójai falóba bújva, a Beol-promóciós oldalon. Persze tudtam róla, a szerkesztő hölgy célirányosan kérte a cikket a hétvégén, nyomtatott lapra szabva, 2500 karakter gúzsába kötve, így a Wan2 tehetségkutatóról szólva kimaradtak a kifejtős részek, csak a száraz tényekkel kellett megelégednem. Odalinkelnék az online változatra, de úgy látom még nem sikerült feltenni...
Persze ez csak tényközlés volt, nem a meghatottság fátyolos hangja a piti kis külsős részéről. Az a helyzet, hogy a Békés Megyei Napló szélnek eresztett gárdájából dolgoznak ott többen is, mi több van, aki egész felelős pozícióban. Nem tudni, ezek közül kiket hívtak és kik jelentkeztek ...
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 24.

Pokol a malomban

írta: korbelygyorgy
Pokol a malomban

A békéscsabai tűzoltóságra érkezett a riasztás ma hajnalban 3 óra 46 perckor: kigyulladt az átépítés alatt álló szavasi, úgynevezett régi malom. A helyszínre érkező helyi szakszolgálat a 2-es kiemelt riasztást hamarosan 4-esre emelte...

Egy gyors hajnali déja vu: pályám hajnalán, a kilencvenes évek elején az orosházi malom is így járt, nem felejtem el, mennyit dolgoztunk az eset feldolgozásán, az Orosházi Párbeszéd még különszámot is megjelentetett. Most pedig ott dolgozom néhány méterre a helyszíntől, mondanom sem kell, szegény malom azóta sem lett működésbe helyezve, mi több, csak kívülről pofozták helyre, az őrlőszerkezeteket nem állították vissza.
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 23.

A mi kis (várossá lett) falunk

írta: korbelygyorgy
A mi kis (várossá lett) falunk

Hogy ne legyen unalmas az élet, ismét helyi botrány, ezúttal az időközben várossá lett Csorváson. Még nem tudni, helyi kakaskodásról van-e szó, vagy köze van az országos média figyelmét és felkeltő szociháborúhoz. Annyi biztos, hogy kihathat az egész orosházi választókerületre.
Túl sokat még nem tudok, szerdán lesz egy sajtótájékoztató. Az egyik főszereplő Papp János vállalkozó, nem mellesleg egykori újságíró kollégám, akit egyébként félig-meddig mesteremként is tisztelhetek, a másik pedig Kasuba István alpolgármester. A felszínen egy rágalmazási ügy van, amibe belekeverték a roma önkormányzatot is, a háttérben pedig az, hogy Papp indulni akar a polgármester-jelöltként az állítólag visszavonulását fontolgató Szilágyi ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása