Alföldi blog

Korbely György blogja

2009. aug 08.

Észak, nyugat, észak

írta: korbelygyorgy
Észak, nyugat, észak

A Korbely család holnap reggel kezdi meg egyhetesre tervezett nyaralását. Szabadságon voltunk már az idén, de az többnyire munka volt, most először fordítjuk szabadidőnket tényleges (aktív) pihenésre. (Azért hétvégi kiruccanások már voltak az idén: Baja, Erdély, Harkány).

A tervek közt szerepel egy kis Fertő-tavi kerékpártúra, vidámpark-látogatás Ausztriában,  autókázás Szlovákiában, végül Szécsény és Nógrád megye egy részének felfedezése. 

Nem történt elírás, Győr-Sopron és Nógrád - valóban nem egy helyen lesz a bázis: három napig Sokorópátkán van a szállásunk, három napig pedig Szécsényben - ezt még évközben találtuk ki, ugyanis egy hetet egy helyen hamar meg tudunk únni, ezért egy kicsit megpöregetjük ...

Tovább Szólj hozzá

nyaralás

2009. aug 08.

Első Cseh Tamás-lemezem

írta: korbelygyorgy
Első Cseh Tamás-lemezem

Hajnali kettőkor bár a gépem online volt, én már nem, így nem láthattam a Janika által msn-en küldött linket, miszerint meghalt Cseh Tamás. Így én csak a reggeli T-zones sms-ből értesültem a szomorú hírről, ezért fordulhatott elő, hogy bár a Twitteren már vagy hat órája téma volt a kortalan dalnok halála, én friss hírként rittyentettem oda és csak utána futottam át az éjszakai termést.

Teljesen egyetértek azzal a Beol-kommentelővel, aki ezt írta:

Egy igaz ember halt meg! Gyászolom! Bár sohasem találkoztam Vele, mégis olyan mintha egy családtag halt volna meg! Sajnos az énekei most is ugyan olyan aktuálisak mint 30 éve! Semmi változás! De ez a művészetének az igazságát emeli ki! Kemény küzdelem volt! Cseh Tamás már ...

Tovább Szólj hozzá

csehtamas levél nővéremnek

2009. aug 08.

Micsoda útjaim - meghalt Cseh Tamás

írta: korbelygyorgy
Micsoda útjaim - meghalt Cseh Tamás

Elhunyt Cseh Tamás előadóművész; a Kossuth-díjas énekest, zeneszerzőt életének 67. évében érte a halál - adta hírül szombatra virradó éjszaka a Magyar Színház Portál.

A szinhaz.hu weboldalon mindössze annyi szerepel: Cseh Tamás meghalt, de az információ forrása nincs megjelölve. Az oldalon közlik a művész rövid életrajzát is. Az MTI pénteken késő este többször próbálta elérni Cseh Tamás családját - sikertelenül.

Cseh Tamás 1943. január 22-én Budapesten született. Tizenhárom éves koráig a Fejér megyei Tordason élt, a középiskolát már a fővárosban végezte. A Budapesti Tanítóképző Főiskolán, az egri Tanárképző Főiskolán, majd a Képzőművészeti Főiskolán tanult, ezt követően, 1967-74-ig rajzot tanított egy ...
Tovább Szólj hozzá

csehtamas

2009. aug 07.

A Békés megyei LMP a komlósi sajtóregulázásról

írta: korbelygyorgy
A Békés megyei LMP a komlósi sajtóregulázásról

Az LMP Békés megyei szervezete állásfoglalást adott ki az e blogon is megénekelt tótkomlósi sajtóregulázási botrányról, íme:

dr. Garay Rita

Tótkomlós polgármestere részére


Tisztelt Polgármester Asszony!

A Lehet Más a Politika (LMP) Békés megyei szervezete úgy értesült a helyi szimpatizánsaitól és a sajtóból, hogy az augusztus 10-én tartandó rendkívüli önkormányzati ülésen fognak a Takács Ferenc alpolgármester által benyújtott, sajtóregulázó határozati javaslatról tárgyalni. Az előterjesztés szerint testületileg felhatalmaznák a jegyzőt és a polgármestert, hogy mindenkor ők döntsenek arról, hogy az önkormányzatot, testületet, képviselőket, hivatalt és annak dolgozóit ért állítólagos lejárató szándékú kritikák ...

Tovább Szólj hozzá

tótkomlós lmp sajtoszabadsag

2009. aug 07.

Helyi érték, egy a 74-ből

írta: korbelygyorgy
Helyi érték, egy a 74-ből

Egyszer volt Budán kutyavásár, azaz egyszer volt a Kisvárosi blog - vagy ahogy korábban hívták, webnapló, csak éppen mára a blog jelentése egy kicsit más... - kategóriagyőztes, 2006-ban a közéleti blogok kategóriájában, illetve az első évben, 2005-ben az akkor még létező hírblog kategóriában a harmadik.

Most a Helyi érték 74-es előszűrőjében szerepel - köszönet annak, aki jelölt és annak, aki átengedte, bár gyanúm szerint az összes nevezett blog itt van, kevesen foglalkoznak lokális ügyekkel, s tegyük hozzá, én sem nagyon, hanem inkább magammal, az enyéimmel és persze a kényszerképzeteimmel kulturális, közéleti, néha saját szakmámbeli témákban. Persze annak örülök, ha közben megismeritek ezt a jópofa viharsarki ...

Tovább Szólj hozzá

goldenblog helyi érték

2009. aug 04.

Ficsor Ádám titkai

írta: korbelygyorgy
Ficsor Ádám titkai

Hívják vagy küldik? - ezt Baló György kérdezte a rádió (igen, a rádió, merthogy oda is dolgozik a jobbikos özvegy) reggeli műsorában Ficsor Ádámtól alig néhány hónapig tartó miniszteri ténykedése befejezése kapcsán.

Ennél találóbb megfogalmazás kevés ma működő riporternek jutna eszébe, úgyhogy le a kalappal Baló előtt, nem úgy fiatal hősünk előtt, aki a hírek szerint az MSZP kampányát fogja erősíteni, ezért válik meg nagynehezen kiharcolt posztjáról (talán emlékszik a nyájas olvasó, az ő bizottsági jóváhagyása tartott a legtovább ).


 

A "hívják vagy küldik" (értsd: az MSZP nem tud élni az akkorra már harminc éves polzseni nélkül, avagy Bajnainak már terhes a kiscsávó a hatalomban) ...

Tovább Szólj hozzá

mszp kormány ficsor ádám

2009. aug 03.

Gépírástanfolyam: eredményhirdetés

írta: korbelygyorgy
Gépírástanfolyam: eredményhirdetés

Nem tudom, kilenc játékos sok-e vagy kevés egy blogos játékban, melynek főnyereménye egy 30 napos gépírástanfolyam, nagy valószínűséggel nem sok, de maga a nyeremény sem egy olyan tárgy, amit hazaviszünk ha kell, ha nem és majd lesz vele valami. Megtanulni tíz ujjal gépelni majdnem olyan, mint nyelvet tanulni, legalábbis eljutni az alapvető társalgási szintig.

A kérdéseket teljesen ad hoc raktam össze, abból indultam ki, hogy mivel ezen a blogon főként zenei és egyéb kulturális, valamint zöld és közéleti témák szerepelnek, a kérdések is legyenek ezzel kapcsolatosak.

Egyik nagy kedvencem, a Doors billentyűsét mindenki kitalálta, valóban Ray Manzarek volt a banda egyik motorja, majd később az örökség gondozója. Generációk ...

Tovább Szólj hozzá

játék gépírás

süti beállítások módosítása