Alföldi blog

Korbely György blogja

2010. jan 10.

Molnár Józsi

írta: korbelygyorgy
Molnár Józsi

... már ha fogalmazhatok így, belterjesen, de a csabacsűdi helyhatósági választást megnyert független (fideszes támogatással, ha jól látom mellette Domokos mestert) polgármester gyermekkori haverom, pontosabban gyerekkorunkban haverok voltunk, ő egy évvel járt felettem az általánosban, aztán persze jól elkeveredtünk.

Szem elől nem tévesztettem persze, mert apámmal az elmúlt évtizedekben munkakapcsolatan volt így néha-néha szóba került, egyébként az önkormányzatnál dolgozott, meg képviselő is volt.

Azt, hogy nyerni fog, látható volt, például apám is rá szavazott, mint ahogy reggel elárulta, amikor meglátogattuk. (Mondjuk az ellenfelek nem is nagyon veszélyeztették ezt a győzelmet, az egyik induló például ilyen kezdetű szórólapot ...

Tovább Szólj hozzá

molnár józsef időközi választás csabacsűd

2010. jan 09.

Új fejléc, ellentétek vonzásában

írta: korbelygyorgy
Új fejléc, ellentétek vonzásában

Talán az elmúlt évek bűntudata miatt - mivelhogy nem túl sokat foglalkoztam az "alapbloggal" - ma egy kicsit belementem a forráskódokba és átalakítottam ezt-azt.

Mindenek előtt a fejléc, ami szembetűnő, kerestem valami jót az alap freeblogos helyett, de csak erre futotta - egyelőre. Alapvetően nem biztos, hogy helyes a nem túl bizalomgerjesztő fejemet ott is megmutatni, viszont archív képek közt tallózva a Picasán ez valahogy megtetszett, ugyanis kontrasztja mind a címnek, mind a tartalomnak is egy kicsit.

Kisváros - természet

Alföld - hegyek

Liberalizmus, kozmopolitizmus - Erdély, azaz magyarság

Rock, underground - tiszta forrás, népzene

És még biztos van néhány ilyen variáció, szóval egy kicsit olyan konklúziót akartam kihozni, mint ...

Tovább Szólj hozzá

alföld erdély fejléc kisvárosi webnapló

2010. jan 08.

Rockhajó - amikor még fontos volt a zene és a média

írta: korbelygyorgy
Rockhajó - amikor még fontos volt a zene és a média

Nagy bűn lett volna kihagyni a Rockhajó című filmet, ma délután néztem meg itthon. 2009-es film a hatvanas évek igazi atmoszférájával, de mondhatjuk úgyis, hogy kinek-kinek a maga lázadásának időszakát hozza elő, nekem szerencsére két tinikorom volt: egy a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján, egy pedig tíz évvel később.

Zenéről szól és médiáról, amikor még mindkettő fontos volt külön-külön és együtt. Jó lenne most is élni-halni a jó zenéért és még jobb lenne, ha lenne egy olyan hiteles médiumunk, mint a Rock Rádió, akár belülről, de én már azzal is megelégednék, ha fogyasztóként lenne ilyenem.

Ajánlom mindenkinek, egyszuszra lehet röhögni és elérzékenyülni és persze magunkra és másokra ismerni. Kell ...

Tovább Szólj hozzá

média zene rockhajó

2010. jan 08.

(erő)szakszervezeti ügy a postán

írta: korbelygyorgy
(erő)szakszervezeti ügy a postán

Alaposan felháborított egykori munkaadóm, a Magyar Posta keménynek szánt, de inkább szánalmas akciója, jelesül 27 postás kirúgása. A dolog személyesen is érint annyiban, hogy a négy orosházi kézbesítő közül kettőt jól ismerek, mi több, volt kollégák és bizonyos fokig a barátaim is, Szombati Feriről (balról első) és Érdi Laciról (balról a harmadik) van szó, de a másik két srác is ismerős látásból.



A mai napig nem tudom, miért jártam postaforgalmi szakközépbe, talán mert akkoriban (hetvenes évek vége), az volt a trend, hogy a gyerek szerezzen érettségit és tanuljon mellé egy szakmát is. Nem szülői nyomás volt, anyámék jobban örültek volna, ha a szarvasi gimibe járok, talán egy hirtelen jött szabadságvágy miatt lettem ...

Tovább Szólj hozzá

posta orosháza szakszervezet

2010. jan 07.

Roma kinézetű...

írta: korbelygyorgy
Roma kinézetű...

Én már a demokráciában lettem újságíró, nem emlékszem igazán az ántivilágbeli gyakorlatra, sem a rendőrségire, sem a sajtóbelire, viszont szerintem ma egyedülálló dolog történt: a szarvasi kapitányság egy korábbi gyomaendrődi ékszerbolti rablás ügyében egyértelműen jelezte: "roma kinézetű" rablókat keres.

Néhány óra múlva rájöhettek, hogy talán egy kicsit merész volt a kiadott anyag, ezért a sajtós kollegina arra kérte ügyeletes szerkesztő kollégámat, hogy legalább a címben ne erőltessük ezt a fordulatot. Természetesen nem erőltettük, viszont az infó gyorsan bejárta a sajtót, például a címben jelzett kifejezésre a következő G oogle-találatok születtek .

Kérdés, hogy balfaszság történt-e, vagy a zsaruk egy kicsit ...

Tovább Szólj hozzá

2010. jan 06.

Nexus One

írta: korbelygyorgy
Nexus One

Nem vagyok telefonbuzi, bár azzal tisztában vagyok, hogy hatékony online életforma elképzelhetetlen megfelelő okostelefon nélkül. Ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy a top készülékkel kell mindig rendelkezni, hiszen számos okos alkalmazással kiváltható az, amit a gyártók nem építettek bele, például az Opera Mini nevű böngésző csoda, vagy éppen a Snaptu, melyek bármely java-alapú, tehát gyakorlatilag minden forgalomban lévő mobilon elindulnak.

Az igazi forradalom azonban mégiscsak az okostelefonok piacán indult el néhány éve és most egy újabb fordulat történt azáltal, hogy megjelent a Google készüléke, a Nexus One. Az első áttörést az Apple követte el az iPhone-nal, mely kultikus készülékké vált az eltelt időszakban, nem csak az ...

Tovább Szólj hozzá

mobil android nexus one googe

süti beállítások módosítása