Alföldi blog

Korbely György blogja

2010. már 13.

SP szmájlija, avagy a Twitter hatalma

írta: korbelygyorgy
SP szmájlija, avagy a Twitter hatalma

Hát akkor Lovasi után egy másik díjazott, no nem Kossuth-díjas vagy egyéb komoly művészeti díjas, hanem egy Fonogram-reménység: SP.

A csávó inkább szubkulturális érdekesség, mint bármi más. Tavaly azzal érdemelte ki a figyelmet, hogy egy csomó tinédzser indul be neve és zenéje hallatán, másrészt pedig ő lett tavaly a Twitterarc a Yamm.hu versenyén.

Ma este pedig fellépett a Frankó Fesztiválon, ahol partnercég képviselőjeként és tudósítóként voltam ott, legalábbis az üzletember-találkozó részen, míg a család élvezte a fesztivál és a Csaba Center egyéb áldásait.

Interakcióba is keveredtem a celeb úrral (aki mellesleg két évvel fiatalabb elsőszülött gyermekemnél, Eriknél), kitwittereltem róla egy fotót , ő pedig egy ...

Tovább Szólj hozzá

twitter sp frankó fesztivál

2010. már 13.

Lovasi Kossuth-díja

írta: korbelygyorgy
Lovasi Kossuth-díja

A hét legjelentősebb kultúrhíre, hogy a magyar alterock a nemzeti ünnep alkalmából bevonul a parlamentbe Lovasi András személyében, aki megvette élete első öltönyét és kezet fog majd a legfőbb méltóságokkal. A Kispál és a Borz, a Kiscsillag frontembere, a Megadó kiadó tulajdonosa, a Fishing on Orfű fesztivál főszervezője Kossuth-díjas lesz .

Már amenyiben alterock, amit Lovasiék csinálnak, régi mániám és sokan így vannak vele, hogy a Kispál és a Borz (és a Kiscsillag) csak olyan eltorzult ízlésű országban, mint a miénk számít alternatívnak, ez a fajta gitármuzsika tulajdonképpen jelzők nélküli rockzene, de nevezhetjük igényes popzenének is, csak éppen a szövegek kvázi bonyolultsága és a zene egyedisége miatt nem fogyasztja a ...

Tovább Szólj hozzá

kiscsillag lovasi kispál és a borz kossuth díj

2010. már 11.

Profi halkan rámol

írta: korbelygyorgy
Profi halkan rámol

Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyei turnéja során Bajnai Gordon valószínűleg nem sokat koncentrált arra, ami a dolga lett volna, hiszen két - nem is akármilyen - országos ügyben nyilvánult meg ma: egyrészt egyeztetve a főügyészséggel nyilvánosságra hozta a sukorói beruházás ügyében tett tanúvallomását .

A másik a híres-hírhedt sávolyi projekt: ugyancsak Békésben, valahol Nagyszénás és Mezőberény között érhette a hír a miniszterelnököt és sleppjét kíséretét, hogy Suchman Tamás lemondott koordinátori tisztségéről, ezzel nagy valószínűséggel megadta a kegyelemdöfést a régóta vitatott és mitagatás, több mint gyanús beruházásnak.

Bajnai programja egyébként hozta a várhatót: optimista kijelentések, kampányoló ...

Tovább Szólj hozzá

bajnai gordon békés megye

2010. már 10.

Megjelent az új Korai-album

írta: korbelygyorgy
Megjelent az új Korai-album

Ritkán teszek be egy az egyben sajtóközleményt, de most ezzel a friss küldeménnyel örvendezek, egyik kedvencem, az idén húsz éves Korai Öröm új lemezt adott ki. Majd ha sikerül meghallgatnom, írok többet is.

A Korai Öröm zenekar 1990-ben alakult. A zenekar új, immáron a kilencedik sorlemeze, amely az R33 Stúdióban készült, 2010. március első hetében jelent meg az 1G Records gondozásában.

Az új albumon a koncertekről is ismert erőteljes dob és basszus, percussion ritmusszekción (Csányi Viktor, Kilián Zoltán, Jócsik János, Nádasdi Zsolt) kívül meghatározóak Szalay Péter karcosabb, légiesebb, helyenként metálos gitártémái. Természetesen Paizs Miklós egyedi fuyara szólamai és dorombéneke is fűszerezi a jellegzetesen mindig ...

Tovább Szólj hozzá

korai orom

2010. már 10.

Bréking: holnap a Viharsarokba jön Bajnai

írta: korbelygyorgy
Bréking: holnap a Viharsarokba jön Bajnai

2010. március 11-én (csütörtökön)

Bajnai Gordon

miniszterelnök

Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyébe látogat.

Program:

9.00     Bajnai Gordon felkeresi a Jászapáti Rendőrőrsöt

(Jászapáti, István király út 13.)

9.20     A kormányfő Jászapátiban tájékoztatást ad a közbiztonsági programról

(Jászapáti, Városháza, Házasságkötő terem, Velemi Endre út 2.)

Az eseményen felszólal Bencze József országos rendőrfőkapitány és Szekeres Imre honvédelmi miniszter

11.00   A miniszterelnök gazdasági fórumot tart a Szolnoki Főiskolán

(Szolnok, Tiszaligeti sétány, Campus, III. előadó)

Az eseményen felszólal Iváncsik Imre, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára

12.15   Bajnai Gordon ellátogat a ...

Tovább Szólj hozzá

bajnai gordon kampány2010

2010. már 09.

Szar érzés - a Belga új albuma

írta: korbelygyorgy
Szar érzés - a Belga új albuma

Kedvenc mondásom, hogy ha egy forradalmat nem tudsz legyőzni, állj az élére. Nagy bölcsesség és sok mindenre igaz. Nem tudni, hogy a Belgát ez motiválta, vagy csupán tisztában vannak vele, hogy elsősorban az internetnek köszönhetik a népszerűségüket, mindenesetre a Belga tavasz projekt jegyében négy albumot adnak ki havi rendszerességgel, melyek közül az Arany már ingyen letölthető a zenekar honlapjáról.

Engem hosszú évek óta idegesít egyébként, amikor azt mondják, hogy aki letölt, az meglopja kedvenceit. Ez baromság, ugyanis a multikiadót lopja meg, ha lopás egyáltalán jogilag az, hogy maga a tárgy ott marad, tehát nem negyven deka párizsiról (bocs az aktuális utalásért, később kiderül, hogy ennek van jelentősége) vagy egy ...

Tovább Szólj hozzá

politika belga

2010. már 08.

A nap tárgya: a Nokia-doboz

írta: korbelygyorgy
A nap tárgya: a Nokia-doboz

Három nap alatt lett Magyarország egyik leggyakrabban használt kifejezése a Nokia-doboz, annak kapcsán, hogy az egyik volt BKV-vezér interjút adott a Magyar Nemzetnek és a Hír TV-nek, amiből kiderült: Hagyó Miklósnak egy alkalommal egy Nokia-dobozban vittek 15 mlllió forint "tagdíjat".

A dolog valóságtartalma nem ennek a kis posztnak a témája (szerintem egyébként simán igaz), viszont imádnivaló volt, ahogy dobozunk sztárrá vált. Belefér, nem fér ? S ha igen, mekkorába? Miért pont Nokia?

A dolog természetesen elsősorban a Twitteren futott , de más webes szerzők fantáziáját is elindította az új kifejezés, mely egyesek szerint hamarosan a SÜN-t is leváltja (örülhetnek a rendőrök, húzhatják a farkukat a békávésok és a szocialisták).

...
Tovább Szólj hozzá

bkv hagyó miklós nokia doboz bkv botrány

2010. már 08.

Nem nosztalgiabuli, de...

írta: korbelygyorgy
Nem nosztalgiabuli, de...

Ma délelőtt jött egy sms Leszkó Pali barátomtól - akit már hosszú évek óta nem láttam -, hogy a régi orosházi blueskocsmában, a Talonban a régi idők emlékére Spectrum Blues Band és Neander-koncert lesz pénteken este.

Azt hittem először, hogy a húszéves évforduló alkalmából lesz egy nosztalgiabuli - merthogy bizony kis híján két évtizede, egész pontosan nem emlékszem, hogy 1990-ben vagy 1991-ben indult a blueskocsma, ami néhány évig kedvelt szórakozóhelye volt a városnak, remek zenékkel és kiváló emberekkel.

A Block, 1991-ből, forrás: Zs. P., itt pedig egy kis kóstoló.

Telefonon tisztáztuk Palival, hogy nem egészen erről van szó, vagyis egy kicsit igen. A két zenekar jelenlegi állapotában, tehát nem a régi felállásban ...

Tovább Szólj hozzá

spectrum orosháza block zsp talon

süti beállítások módosítása