Alföldi blog

Korbely György blogja

2010. már 28.

(kis)városi legenda

írta: korbelygyorgy
(kis)városi legenda

Úgy látszik, új városi legenda van születőben, vagy egy régi élet el, viharsarki kisvárosi környezetben. A lényeg, hogy ezt az üzenetet kaptuk ma délután, és restelkedve küldtük tovább a zsaruknak, tudnak-e róla valamit. (A vicces az lenne, ha mégis igaznak bizonyulna a hír...)

Lánykereskedelem? Leírás: Csak hallásból tudom, hogy
Gyulán, a buszpályaudvari kínai boltban 5 lányt találtak elkábított
állapotban a rendőrök riasztás után, március 25, vagy 26-án. Ketten
indultak vásárolni, az egyik lány bement a kínai boltba, de nem jött ki,
ezért a másik bement megnézni mi van vele. Érdeklődött, de azt mondták az
alkalmazottak nincs ott. Ezután a lány értesítette a rendőröket. Ő is a
kábultak között volt.  Többet nem tudok. ...

Tovább Szólj hozzá

urban legend város legenda

2010. már 28.

Megúsztam Mesterházyt...

írta: korbelygyorgy
Megúsztam Mesterházyt...

... de ti nem, mert ide beszúrom a vele készült interjút. Szombaton este hat órakor az MSZP miniszterelnök-jelöltje úgy döntött, ő most szerkesztőséget akar látogatni. Ezzel ugye esélye volt találkozni a Vasárnap Reggel maroknyi stábjával, meg a szerencsétlen ügyeletes újságíróval, aki egyúttal megnyert egy interjút is, mert az minden megyei vagy országos listavezetőnek jár.

Szerencsére Kovács Attila kolléga volt ez az ügyeletes, aki videóra is dolgozik, tekintve, hogy tíz évet töltött az RTL Klub híradójánál, így motivált az ilyen multimédiás megoldások iránt. (Én egyébként ebben az időpontban néhány méterrel odébb Kiss Tiborral interjúztam, igaz, csak mobilra és audióban.)

Az interjú elég jól fut, legalábbis az írott ...

Tovább Szólj hozzá

mszp mesterházy beol kampány2010

2010. már 28.

Quimby Teátrum

írta: korbelygyorgy
Quimby Teátrum

Nem akarok közhelyekkel jönni, meg szuperlatívuszokkal: tegnap fantasztikus előadást láttunk: Quimby Teátrum, Békéscsaba, Ifiház. Az előadás természetesen a zenére épült, elsősorban a Kilégzés című 2005-ös albumra (ami szerintem a legjobb a közel 20 éves életműben), de az Ajajaj, illetve a Lármagyűjtögető dalai is felcsendültek, és persze a régebbi klasszikusok is.

A koncert előtt a Nokiával rögzítettem egy interjút, elsősorban megírási céllel, de mivel elég jól sikerült, rádiós koromból megmaradt szoftveremmel pedig meg tudtam egy kicsit turbózni, így úgy döntöttem, önálló tartalomként is megállja a helyét - íme. (Mondjuk ennek egy hátulütője van: lusta leszek megcsinálni az írott verziót - már ha ennek van ...

Tovább Szólj hozzá

podcast quimby quimby teátrum

2010. már 25.

Webkettes drámaíróverseny a Jókaiban

írta: korbelygyorgy
Webkettes drámaíróverseny a Jókaiban

Szerintem jó mulatság lesz a Jókai Színház friss projektje, aminek egyébként vannak előzményei különböző színházakban: ezúttal három határon túli drámaíró áll neki pénteken este, hogy a megyei napilap másnapi számának kefelenyomata alapján egy kisorsolt témából színdarabot írjon.

 

- Láng Zsolt
- Gobby Fehér Gyula
- Brestyánszki Boros Rozália
Mi lesz?
Pénteken este a három drámaíró a Békés Megyei Hírlap aznapi számából kap egy hírt. Ebből szombat hajnalra színdarabot írnak.
Szombaton a három színészcsapat a rendezővel kezelésbe veszi a megírt darabokat, és körülbelül 45 perces előadásokat készítenek belőlük zenével, fénnyel, hanggal, minden színházi eszközzel, amit csak fellelnek az épületben. Este ...
Tovább Szólj hozzá

jókai színház drámaíróverseny

2010. már 24.

Springier

írta: korbelygyorgy
Springier

Egyelőre én sem tudok többet, mint amit a sajtó ír (illetve egy hajnalban érkezett belső e-mail közöl) és a szakmai blogok mondanak az Axel Springer és a Ringier immár tényként bejelentett fúziójáról, átgondolni a lehetőségeket pedig még nem sok időm volt.

Tény, hogy a fúzió annyira makroszintű, hogy jó ideig nem érinti szűkebb játszóterünket, a megyei lapot, azon belül az online üzletágat, jelesül a Beol.hu-t. Sőt, a hazai médiapiac várható átrendeződése is csak a versenyhivatali eljárás után lehetséges.

Érdekes módon itt a cégnél sem érezni semmiféle bizonytalanságot, szerintem mindenki tisztában van vele, hogy ez a nagyon nagyok játékszere és nem a végeken való farigcsálás most a téma, hanem sok-sok milliárd forint ...

Tovább Szólj hozzá

ringier axel springer

2010. már 23.

Egy Nokia-doboz kopogatócédula

írta: korbelygyorgy
Egy Nokia-doboz kopogatócédula

Azért Orosháza nem az lenne, ami, ha minden simán menne. Ma délután a Jobbik jelentkezett egy közleménnyel, amiben a MIÉP és az LMP jelöltjét vádolják meg azzal, hogy csalással gyűjtötték össze a kopogatócédulákat .

A MIÉP-es Hovorka hirtelen feltűnése valóban fura jelenség, de ez legyen a szélsőjobb baja, hogy miként marakodnak a koncon. Az LMP-s dolog szerintem több sebből vérzik.

(...) jött az MSZP fiókája, a szárnyait próbálgató LMP. A jelöltállításhoz szükséges 750 db érvényes ajánlószelvény gyűjtése során a kudarcot vallott minipártnak az MSZP helyi aktivistái siettek a segítségére. A március 22-i választási bizottsági ülésén a Jobbik delegáltja, Németh Norbert a bizottság elé tárta a  törvénysértésről ...

Tovább Szólj hozzá

kampány mszp jobbik lmp

süti beállítások módosítása