Alföldi blog

Korbely György blogja

2010. okt 16.

Benefon Citytől Androidig - privát mobiltörténet

írta: korbelygyorgy
Benefon Citytől Androidig - privát mobiltörténet

Tegnap ünnepelte a T-Mobile, hogy jogelődje, a Westel 20 évvel ezelőtt indította rádiótelefonszolgáltatását - mert akkoriban még így hívták a mobilt, már ha mobilnak nevezhetjük azt a négykilós masinát, amit magával kellett cipelnie a módos előfizetőnek. Mert bizony akkoriban meglehetősen luxusnak számított 300 ezer forintot kiadni egy ilyen készülékre, ráadásul a hőskorban még a hívott fél is fizetett.

A minap kislányommal sétáltunk és meglehetősen nehéz feladatnak bizonyult elmagyarázni, hogy volt idő, amikor otthon nem volt telefon, mert hiába volt igénylés, azt csak több éves várólista után kötötték be. Meg hát nem volt mobil, mint most, egy családban akár négy-öt is. (Mondjuk ezt már 8-10 éve is nehéz volt akkor ...

Tovább Szólj hozzá

mobil nokia blackberry android

2010. okt 16.

Kolorádó Kid

írta: korbelygyorgy
Kolorádó Kid

- Kettőt kérek szépen a Kolorádó Kidre .

- Avatárra? - kérdezi a mozipénztáros, végül tisztázzuk a félreértést. Attól azért tartunk, hogy azt hiszi, hogy azt hisszük, ez egy westernfilm, nem pedig egy kortárs magyar mozi, merthogy a címe az, ami.

Ketten ültünk be Erikával a moziterembe, végül fellélegeztünk, amikor megjelent még egy néző. Valahol sejtettem én, hogy nem lesz tömeg, azért csalódtam, hogy Vágvölgyi B. András első filmjére ennyire nincs érdeklődés Békéscsabán pénteken este. Egyrészt azért, mert sokunk kultikus figurája Vágvölgyi, kezdve azzal, hogy a Magyar Narancs alapító-főszerkesztője volt, majd kiváló könyveket írt, főként filmes témákban (sajnos az 1989-cel adós vagyok még magamnak). De maga a téma is ...

Tovább Szólj hozzá

kolorádó kid vágvölgyi b andrás center mozi

2010. okt 15.

Nyilatkoztam az eMasának

írta: korbelygyorgy
Nyilatkoztam az eMasának

Néhány perce került ki a netre az eMasa összeállítása a helyi sajtóról, melyben én is nyilatkozom. Nem bloggerként, hanem Beol.hu szerkesztőként, ugyanis mi - és általában a megyei hírszájtok - törekszünk lefedni azt az űrt, amit a helyi cenzúra többnyire szabadon hagy, vagyis minél lokálisabb tartalmakat nyújtani, lehetőleg úgy, hogy - esetünkben - például a nagyszénási olvasót ne terheljük bucsai járdaépítéssel vagy egyéb abszolút lokális infókkal.

A jelenleginél természetesen komolyabb lokalitásra készülünk, azaz még nagyobb hangsúlyt kap a felhasználói tartalom, a jövőben nem sikkadnak el olyan infók, amelyek nem ütik meg a jelenlegi szerkesztői ingerküszöböt (lásd bucsai járdépítés).

Az alaptéma egyébként ...

Tovább Szólj hozzá

orosháza emasa helyi lapok

2010. okt 11.

Ismét van Informánia!

írta: korbelygyorgy
Ismét van Informánia!

Nem szép dolog, de nem emlékszem, melyik évben indult pontosan a Békés Megyei Nap információtechnológiai rovata, az Informánia (talán 1998-99?), csak azt tudom, hogy 2002-ig, a lap bezárásáig élt. 2002. július 2-án megjelent volna még egy oldal, de csak fejben, illetve a szerkesztőségi rendszerbe be is került, ám végül aznap már nem jelent meg a lap.

2010. vége felé felmerült, hogy a Békés Megyei Hírlap indítson egy információtechnológiai mellékletet, amit én vállaltam be, s mivel a korábbi név az én tulajdonom, némi hezitálás után ezen a néven  indult újra rovat.

Fogalmam sincs, manapság érdemes-e még print alapú it-mellékleteket (oldalakat, különszámokat stb.) csinálni. Nagy valószínűséggel akkor lesz így, ha lesz rá ...

Tovább Szólj hozzá

békés megyei hírlap békés megyei nap informánia

süti beállítások módosítása