Alföldi blog

Korbely György blogja

2014. ápr 13.

Fetser beszólt Mesterházynak és lemondott

írta: korbelygyorgy
Fetser beszólt Mesterházynak és lemondott

Dühös MSZP-sek szorongatták Mesterházyt (Origo)

Ismét hallatott magáról Fetser János, akiről közel nyolc éve, 2006-os polgármesteri buktája óta nem esett szó ezen a blogon. Lényegében a kapcsolat is megszakadt, nagy ritkán, néhány évente találkoztunk és váltottunk néhány udvarias szót, de igazából politikáról nem beszéltünk.

Azt viszont sajnálom, hogy ekkor már olyan élethelyzetbe kerültem, hogy utódait nem fikázhattam olyan intenzitással, mint az ő polgármesterségét annak idején. Ennek egyszerű oka volt: nem éltem már a városban, illetve munkám révén nem volt rálátásom a napi városházi rutinra, azonban abban biztos vagyok, hogy lett volna miről posztolgatni. Így azonban olyan látszatot keltettem, mintha csak az MSZP-s ...

Tovább Szólj hozzá

mszp mesterházy fetser

2014. ápr 11.

Kandalló, hintaszék, tea és verseskötet helyett - ma van a költészet napja

írta: korbelygyorgy
Kandalló, hintaszék, tea és verseskötet helyett - ma van a költészet napja

Verset soha nem írtam, legfeljebb versszerű képződményeket diákkoromban hol egy füzetbe, hol különböző cetlikre, de valahogy ezek nem lettek sem igazi versek, sem igazi dalszövegek (hej, pedig de szerettem volna ünnepelt szövegíró lenni, ha már a színpad nem nekem való...).

A verseket viszont szeretem, bár - irodalmár barátaim nyilván elnézik ezt nekem - már régen nem úgy fogyasztom ezeket, mint ahogy azt szokás, tehát nem ülök le a kandalló elé a hintaszékbe teát vagy bort szopogatva egy verseskötettel, hanem megvárom, hogy a vers rám találjon akár útközben a rádióban, egy plakáton az utcán, vagy éppen megzenésítve, mint ahogyan a költészet bölcsőjénél történt ez.

Minden évben kiposztolok egy verset április 11-én, a ...

Tovább Szólj hozzá

józsef attila költészet napja kex baksa-soós jános

2014. ápr 08.

Amikor Kurt végzett magával...

írta: korbelygyorgy
Amikor Kurt végzett magával...

Te mit csináltál, mikor Kurt Cobain megölte magát?

Folytatódik a retró, de most nem közéleti fronton, hanem zenein. Most jutottam oda, hogy átfussam a fontosabb zenei blogokat a Feedly-n, amiket egyébként rendszeresen követek és izgalmasnak találtam ezt a fenti irvánás posztot.

Arra persze tényleg nem emlékszem, hogy hol voltam április 5-én, illetve 8-án, amikor Magyarországon hír lett belőle (akkoriban még lassabban szivárogtak a hírek, nem volt Twitter meg Facebook, így nem volt még ciki pár nappal később értesülni valamiről.)

Arra viszont emlékszem, hogy kitől tudtam meg a hírt: Drobnyik Pista jött velem szemben az utcán egy csendes délutánon teljesen leverten: hallottad, Kurt Cobain öngyilkos lett... Mondott még néhány ...

Tovább Szólj hozzá

nevermind curt cobain 20 éve történt

2014. ápr 07.

Az államkincstár elnökének szerkesztője voltam

írta: korbelygyorgy
Az államkincstár elnökének szerkesztője voltam

lengyeldancso_1396899474.jpg_600x454

Mégpedig elég csapnivaló, ha ez az interjú megjelenhetett ilyen szövegmasszaként, még hogyha egy A4-es formátumú helyi lapról is van szó, sehol egy kép, sehol egy kiemelés. De senki ne gondolja, hogy valaha Dancsó József újságíró akart lenni és az Orosházi Párbeszédnél bontogatta a szárnyait.

A helyzet az, hogy volt egy fiatal értelmiségi srác, aki ebben az évben jött vissza Orosházára a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemről és izgalmas dolgokat csinált, például megszervezett egy pódiumbeszélgetést egykori tanárával, Lengyel Lászlóval. A fenn látható szerkesztett szöveg lényegében az ott elhangzott nyilvános beszélgetés rövid kivonata, arra már nem emlékszem pontosan, hogy mi írtuk le felvételről az ő neve ...

Tovább Szólj hozzá

lengyel lászló dancsó józsef orosházi párbeszéd

2014. ápr 07.

Ezért izgalmasabb Westeros - kirándulásos fotók helyett választási elemzésféle

írta: korbelygyorgy
Ezért izgalmasabb Westeros - kirándulásos fotók helyett választási elemzésféle

A helyzet az, hogy most bajban vagyok. Eredetileg ez a poszt a tegnapi kiegészítése lett volna, cukiságos kirándulási képekkel, hiszen a berni választást egy kellemes családi nappal kötöttük össze a svájci fővárosban, volt medvepark, városi séta parlamenttel és svájci nemzeti bankkal, jégkrémmel, meg móka és kacagás, de valójában ezek a képek maximum a Tumblr-re kerülnek fel - még jó, hogy van a családnak helyiérdekű blogja.

Mint azt még az eredmények ismerete nélkül, nyolc körül este kiposztoltam , az LMP-re szavaztam. Nem csak azért, mert az erősen (hiteles) civilekből verbuválódott társaság előtörténetét is jól ismerem, hiszen a Védegylettel és más zöldszervezetekkel 2000 óta állok szakmai és részben baráti kapcsolatban ...

Tovább Szólj hozzá

választás2014

süti beállítások módosítása