Alföldi blog

Korbely György blogja

2004. máj 09.

írta: korbelygyorgy

Nem  bonyolódnék bele a mai kendertüntetés kommentálásába, a véleményem nagyjából ugyanaz, mint a Tilosnál, mellesleg a kiszédelgett bajkeverők is nagyjából ugyanazok a tudósítások szerint. A zsaruk talán keményebbek voltak, mint akkor, ráadásul nem csak a gyülekezési törvényt tudatosan megsértők ellen intézkedtek, hanem újságírókat is vertek. Elkeserít az is, hogy a  közszolgálati rádió csúsztatott, de durván, holott eddig szerintem nem volt szokása. A címben azt írják:  A kábítószerek legalizálásáért demonstráltak. Nos, ez nem igaz, egy szó sem esett erről, hiszen amit én aláírtam, és itt alul is olvasható, ilyesmi nem szerepel. Ha szerepelt volna egyébként, lehet, hogy alá sem írom. Továbbá: A rendőrök először ...
Tovább Szólj hozzá

2004. máj 09.

írta: korbelygyorgy

No lám, egyéves a Freeblog, jó hogy van ez nekünk, tényleg le a kalappal a rendszer előtt, amit persze csak azok tudnak értékelni, akik használják is.

De tulajdonképpen ma este egy másik jubilumról akarok írni néhány sort, nem sokat, mert lerágott csont, és egyre inkább néhány tucat ember egyéni szocproblémájává válik, az úgynevezett piac nem hiányolja, megelégszik azzal, ami van. Szóval tíz éve indult a Békés Megyei Nap, 1994 május 9-én reggel jelent meg, akkor még A Nap volt a neve és a dátum azért is emlékezetes, mert ez volt a második szabad választások első fordulójának másnapja, az ismert eredménnyel (abból lett a Horn-kormány). A lap csak nyolc évet élhetett, az ismert okok miatt, nem is ismételném magam e témakörben, ...

Tovább Szólj hozzá

2004. máj 07.

írta: korbelygyorgy

Két napi morfontdírozás után döntöttem úgy, hogy aláírom azt a petíciót, amit vasárnap adnak át az Országgyűlés elnökének. Tudom, a téma erősen megosztja a magyar közvéleményt, mit megosztja, totális kisebbségben van az a réteg, akit nem lehet hiszterizálni, fanatizálni e témával, így ezzel a lépéssel nagyon sok tisztességes ember szimpátiáját is elveszíthetem. Bonyolítja a helyzetet, hogy szülőként nyilván konzervatívabb álláspontot kell képviselnem, és igenis féltem a fiamat, természetesen nem csak az illegális, hanem a legális drogoktól is. Viszont az érem másik oldala színtiszta logikán alapul: tényleg mi értelme van tizenéves fiatalokat meghurcolni, miért is ne alakuljon egy vizsgálóbizottság  az ügy alapos ...
Tovább Szólj hozzá

2004. máj 07.

írta: korbelygyorgy

Reggel iskola, nappal Postásújság Gyulán, utána rádió + protokoll, este megint rádió idehaza - mindez Danone Activia nélkül :-).  Két kiállítás-megnyitón is voltam ma: Gyulán jubilál a postás galéria, ami egyébként az egyetlen az országban, általában helyi amatőrök mutatkoznak be itt. Este pedig az orosházi képtárban nyílt meg az aradi művészek tárlata, az egy hónappal ezelőtti esemény folytatásaként.

Viszont bosszantó, hogy semmi nézhető a tévében, igaz, egy óra múlva,  negyed tizenkettőkor az Alföldi-műsorban a volt Bizottság és az Európa Kiadó tagjai szerepelnek - nem is értem, mit keresnek ott, szerintem lesz ebből még fegyelmi valakinek, mi az, hogy nem a Megasztárok.

Ma kitaláltam a szakdolgozatom témáját. ...
Tovább Szólj hozzá

2004. máj 06.

írta: korbelygyorgy

De a nap sztorija mégiscsak ez:

Orbán Viktor ismét apa lesz
Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó ötödik gyermekét hozza világra a héten - értesült a Színes Mai Lap. A volt miniszterelnöknek eddig egy fia és három lánya született.


Külön felhívom a figyelmet a következő mondatrészre, ami különösen felvidított tízegynéhány óra munka után is, ami kapcsolódik talán a Kövér Lászlós hülyítéselmélethez:

Édesapja akkor ünneplőben ment érte a családi Opel Corsán, és a folyosón izgulta végig a vajúdást - írja a Színes Mai Lap. Orbán Viktor a lapnak bevallotta, hogy nem híve az apás szülésnek, mert "náluk falun az ilyesmi nem volt szokás."
Tovább Szólj hozzá

2004. máj 06.

írta: korbelygyorgy

Hahh, a nagy emberek sora csak most következik: holnap Lamperth Mónika látogat Orosházára dél-alföldi turnéja államásaként, vasárnap Medgyessy jön Gyomaendrődre és Battonyára, hétfőn pedig Dávid Ibolya szintén Orosházára, méghozzá a látványfürdő első napján látogatja meg az intézményt. Ez utóbbi érint annyiban, hogy én is ottleszek és tudósítok: a holnapi Lamperth Mónikát kihagyom, mert suliba kell mennem (utolsó előadás, aztán vizsgák, brrrr), Megyó programjai pedig területileg nem érintenek.
Tovább Szólj hozzá

2004. máj 06.

írta: korbelygyorgy

A nagy emberek, akik egyébként nagy közutálatnak örvendenek, közelről mindig kedves emberek, emlékszem, a kilencvenes évek közepén milyen kedélyesen vacsoráztam Csurkával egy rendezvényen, illetve interjúztam Torgyánnal, hogy ne soroljam tovább, s most itt van Kövér László, akivel ma délután csináltam interjút a helyi Fidesz irodájában. A Fidesz választmányi elnöke egyébként Nagyszénáson és Csorváson tartott fórumokat, a sajtót azonban Orosházára hívták, gondolom, hogy a fórumokon le lábatlankodunk és ne gyarapítsuk a Best of Kövér szócikkeit. Egyébként már megint azt kell mondanom, nem normálisak a szocik, hogy ilyen kiadványt adnak ki, hiszen a negatív kampány csak javít a megfircangolt egyén megítélésen, idővel én is ...
Tovább Szólj hozzá

2004. máj 05.

írta: korbelygyorgy

Most érkezett Juhász Péter, a Kendermag Egyesület elnöke e-mailje, idekopizom. Maga a petíció innen tölthető le:

Szia!

A közeljövőben ismét lesz Kendermag Demonstráció! Az ellentüntetés elkerülése érdekében a pontos helyszínt és időpontot csakkét nappal előbb közöljük. A tavalyihoz képest egy lényegesen csendesebb összejövetelt kívánunk tartani, aminek fő célja egy petíció átadása Szili Katalinnak, az országgyűlés elnökének.

Amennyiben te is csatlakoznál az aláírókhoz, kérlek jelezd név és beosztásmegjelölésével a kendermag@jv.hu e-mail címen. Magánszemélyek és társadalmi szervezetek aláírására egyarántszámítunk!

A pontos helyet és időpontot ilyen formában is továbbítjuk majd, ha már lehetséges, illetve ...

Tovább Szólj hozzá

2004. máj 04.

írta: korbelygyorgy

Pachmann Péter interjút készít Ormos Zoltán internetjogásszal az esti tényekben.  Ismerjük egymást, ezért tegeződni fogunk... - mondja és a beszélgetés át is vált kedélyesre.

Ha én mindenkivel tegeződnék adásban, akivel egyébként is tegeződök, akkor a világ legbelterjesebb, legfelháborítóbb rádiója lennénk: szervusz János, hogy van akkor ez a Gyopi-dolog?; kedves Pali, mizu Brüsszelben?; Józsikám, oszt milyen ellenzékben?, de ugyanez vonatkozik a gazdasági, kulturális és a sportélet szereplőire is. Ezek a bulvárok nap mint nap kirukkolnak valami újdonsággal., csak nehogy mi is követőkké váljunk, nehogy azt higgyék, hogy konzervatív médiakövületek vagyunk...
Tovább Szólj hozzá

2004. máj 04.

írta: korbelygyorgy

Csütörtökön délután Kövér László sajtótájékoztatójára megyek, hát, különösebb készülésre nem lesz szükség, mert lesz mit kérdezni, csak az elmúlt napok hírei:

Kövér szerint a kormány senkit sem készített fel az EU-ra

Kövér: az EU-csatlakozás lehetőség, de lesznek vesztesek

'Best of Kövér' címmel készít kiadványt az MSZP

Meg persze:

Mit közölt Demeter a CIA-val?
Tovább Szólj hozzá

2004. máj 04.

írta: korbelygyorgy

A már korábban bőven ismertetett okok miatt nem vagyok egy Vodafone-fan, de szó, ami szó: nagyon jó marketingjük van, ezen belül is a kommunikáció előtt le a kalappal. Most éppen a legfrissebb Faludy Gyuri bácsi, aki  az Európa-csomagot népszerűsíti a következőképpen: egy vaskos könyvből felnézve arról beszél, hogy a világ tele van felesleges dolgokkal, így a zoknival, de ezek közé tartozik a mobiltelefon is. Erre megcsörren egy kis összecsukható multimédiás vacak az asztalon, mire azt mondja: ó, telefon. Ez nyilvánvalóan a feleségem lesz, aki Londonba utazott. Majd idővel felhívom.

Szóval zseniális: a zokni felesleges, mégis hordjuk talán rajta kívül mindannyian. A telefon felesleges, mégis mindannyiunknak van, még NEKI is.

Ezzel ...
Tovább Szólj hozzá

2004. máj 04.

írta: korbelygyorgy

Soha nem fogom megérteni ezt a favágó-mániát ebben a városban. Égbekiáltó közhely, hogy sivatagosodik az Alföld, mert rendkívül kevés a zöld növényzete,  kevés az oxigénünk, a fő környezeti károsító a por errefelé. Elvétve látni azonban, hogy fát ültetnének, irtani annál inkább imádnak. Ezt a képeket több másik mellett tegnap csináltam Orosházán, a Csorvási úton (főút!), a baromfi-feldolgozó konzervüzeménél folyik a nagy irtás. Én már meg sem kérdezek senkit, mert úgyis tudom a választ: fejlesztés van, Unióba megyünk, stb. , megtoldva azzal a cinikus megjegyzéssel, hogy a gazdaság érdekei előbbre valók, mint ahogy ez elhangzott a gyopárosi fák kiirtásakor és még jónéhányszor. Helyi zöld csávók, hol vagytok ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása