Alföldi blog

Korbely György blogja

2004. máj 30.

írta: korbelygyorgy

Nem azt mondom, hogy a világ legizgalmasabb három napja lesz, de végre összeállt a Zöld Sátor, igaz, vannak még foghíjak, illetve lehetnek még plusz vendégek. De a műsorfüzetbe már vélhetően ezek az infók kerülnek és persze a fesztivál honlapjára is...

Július 15 csütörtök
Természetvédelem az EU-ban – dr. Aradi Csaba, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója
Környezetvédelem, mint konzervatív érték? - Toót H. Zsolt. Felelős szerkesztő, Heti Válasz
Civil és politikus  - Illés Zoltán országgyűlési képviselő
A Tokaji hegység nemzeti ásványi és egyéb értékei – dr. Mátyás Ernő, nyugalmazott geológus
Pokolbéli víg napjaim – Faludy György költő

Július 16 péntek
Alternatív értékek a politikában - Gusztos ...
Tovább Szólj hozzá

2004. máj 30.

írta: korbelygyorgy

Zavarba ejtő bejegyzést találtam a Gondola.hu egyik fórumán, pontosabban feltűnt, hogy onnan linkeltek a blogomra, az egyik archív oldalra.  Zavarba ejtő, mert igazolja azt a régi gondomat, hogy aki nem jobbos, az balos, aki nem balos, az jobbos. Most úgy jártam, hogy Mercurius talált rám és vélhetően egy aktuálisan MSZP-t fikázó bejegyzésem alapján jobboldalinak vél engem, illetve ezt a blogot. Mit ne mondjak, jól is esett a  pozitív hangvétel, már ami rám vonatkozik, főként az, hogy informatikus profinak titulál, holott én csak olyan júzernek vallom magam, aki viszonylag tanulékony :-)

Mellesleg a Gondola tudomásom szerint egy higgadt, jobbközép hírportál, Elek István és a Heti Válasz nevéhez fűződik (Toót H. Zsolt felelős szerkesztő ...
Tovább Szólj hozzá

2004. máj 29.

írta: korbelygyorgy

A blogger is ember rovat következik, folytatva a helyi hivatalalos lapban a korábbi főszerkesztő alatt megkezdett hagyományt, amikor is a város nagy embere unokája társaságában lett emberközlivé téve. A hagyomány hál'Istennek nem folytatódott az adófizetők pénzén, én viszont a Nagy Nonprofit Blogszcéna jegyében most bemutatom a szombat délelőtti blogírót, aki  elfoglalta a konyhát. Külön figyelmet érdemel a dizájn, kedvenc rajzfilmsorozatom, a South Park séfje látható a korábban a Mikulás által hozott köténykén, jelezve, hogy a legundergroundabbnak tűnő alkotások is bizony-bizony árucikkek, sőt a lelőhely a globalizmus egyik szimbóluma, a Cora. Az ebéd egyébként specialitásom volt - nem röhög! - paprikás krumpli, de nem ám ...
Tovább Szólj hozzá

2004. máj 28.

írta: korbelygyorgy

Hétfőn reggel indul Albániába Léna barátom. Az út szerintem repülővel, autóval vagy éppen tömegközlekedéssel is merész vállalkozás, azonban Feri két keréken teszi meg az utat, hasonlóképpen tavalyi csángó útjához. Hihetetlen teljesítmény előtt áll a srác és persze nem csak a távolság miatt. Indulás hétfőn reggel fél nyolckor a polgármesteri hivatal elől, itt lesz kb. fél óra a búcsúzkodásra és hasonlókra, utána tudomásom szerint egy kisebb kísérőcsapat is vele tart, ki a szerb határig, ki Szegedig, ki Székkutasig (én ez utóbbiak közé tartozom, hosszabb utat nem nagyon merek bevállalni, tekintve, hogy én a héten kezdtem meg a bringás szezont, meg hát az én trakingem nem egy Merida, mint az övé.

Egyébként e téma ...
Tovább Szólj hozzá

2004. máj 27.

írta: korbelygyorgy

Lelepleztük a fórum rémét, Timur elvtársat, amint egy honfoglaláskori falu lakosságát győzködi a világforradalom szükségességéről. Különös figyelmet érdemel  hősünk koraszovjet (tatár) sérója, illetve posztszovjet (Che Guevara) pólója.

Valójában pedig Rózsa Zoltán múzeumigazgató, Orosháza legjobb régésze akció közben, megkezdődtek ugyanis a 47-es főút elkerülő szakaszának előzetes régészeti feltárásai.
Tovább Szólj hozzá

2004. máj 26.

írta: korbelygyorgy

Ma elhatároztam, hogy sem a szél, sem más esemény, munka, elfoglaltság nem tart vissza attól, hogy bringázzak végre egy normális távot. Annak ellenére, hogy már május vége van, még nem tekertem önmagáért a bringázás élményéért, ha nyeregbe pattantam, az idén, akkor vagy munkába mentem így (sajnos, nagyon ritkán, többnyire kocsival járok), vagy a kutyát vittem el a parkba szaladgálni vagy kiképzésre.  Sajnos az időjárás nagyon gáz, aminek persze nem kellene, hogy visszatartson, de én inkább szalonkerékpáros vagyok, így könnyen lebeszélem magam.
Mivel most nincs mérőeszköz a bringámon (tavaly elkeveredett, de még nem vettem újat), de bemelegítésként kb. 15-20 kilométert tettem meg, óvatos duhajként csak a város körül: ...
Tovább Szólj hozzá

2004. máj 26.

írta: korbelygyorgy

Gyanús... :-)

A Microsoft elnöke szerint a blogokra egyáltalán nem kell ferde szemmel nézni, szerinte komoly üzleti lehetőségek rejlenek azokban.
Bill Gates újságíróknak tartott előadásában úgy vélte a blogokban igen komoly potenciál van, véleménye szerint az online naplók olyan információs csatornát jelentenek, amelyeken keresztül a vállalatok folyamatosan tájékoztathatják ügyfeleiket, partnereiket, és munkatársaikat - számolt be a BBC.

Tovább Szólj hozzá

2004. máj 25.

írta: korbelygyorgy

Ma került a boltokba Kiss Ottó barátom regénye, a Javrik könyve, mégpedig az Ünnepi Könyvhét egyik  kiemelt köteteként. Ennek kapcsán tegnap hosszan beszélgettünk telefonon, ismerjük egymást régen, hiszen Ottó szintén régi napos, nálunk dolgozott néhány évig, míg szabadúszó nem lett. Magam részéről nem csak ezért kedvelem az írásait, melyeket egyébként rendszeresen közölnek a komolyabb irodalmi orgánumok, kezdve az ÉS-sel egészen a Holmiig, ideszámítva a békécsabai Bárkát, ahol Ottó - ugyancsak egy volt kollégánkkal, Grecsó Krisztiánnal együtt - szerkesztő. Még nem olvastam el a könyvet természetesen, de mielőbb megveszem  és a nyáron talán lesz időm elolvasni a könyvet, melynek a fülszövege egyébként így néz ki:

...
Tovább Szólj hozzá

2004. máj 24.

írta: korbelygyorgy

Hohó, ki ez a babaarcú, ám időközben kilókat, ráncokat,  ősz haj- és szakállszálakat felhalmozó fej? Hát igen, a megfejtés ott olvasható alul. Ma repróztam le egykori osztálytablónkat volt sulim egy eldugott zugában, Sarkadon volt ugyanis dolgom és kihasználtam egy szabad félórát. Nem elsősorban  az egóm mutogatása a cél, vagy valami  önigazolásféle, hanem egy korábbi ígéret, ha jól emléxem, a hosszú haj-rövid haj dilemma kapcsán. Bár ez a séró inkább csak óvatos középiskolás gombafrizuraféle, azért el tudok nosztalgiázni rajta, ha már így szóba került ez a korszak politikailag (Dalos és bandája :-))  Vicces dolog, de nagyon sok mindenben nem fejlődtem egy fikarcnyit sem... Ez vajon jó vagy rossz? (Másban azonban igen!)

...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása