Alföldi blog

Korbely György blogja

2005. dec 11.

Panelszárszó II.

írta: korbelygyorgy
Panelszárszó II.

A Panelszárszó Projekt megbukott.
Féloldalas lett ugyanis, nem jött el az egyik oldal, testületileg.  Így a helyi jobboldal negyven alatti politikusaival töltöttünk néhány órát (Dancsó József, Csizmadia Gergely - Fidesz; Patakfalvi János, Jámbor Nándor - Jobbik), sörök, borok, békési disznótoros pálinka és Quinn Margot whisky társaságában. Állítólag jött egy levél, offline, amit nem kaptam meg, de ennek elektronikus változatát sem, úgyhogy nem tudom, miért mondták le az MSZP-holdudvar Che Guevarái a találkozót, holott korábban jelezték részvételüket. Nem is találgatok, azt hiszem, a hely eléggé semleges volt, ezen a blogon ugyanis tudatosan sértem meg egyaránt mindkét oldal eszementjeit. Bonnie kutya nem harap, mi sem, a konyhánk ...
Tovább Szólj hozzá

2005. dec 11.

Dixi

írta: korbelygyorgy
Dixi

Hajnalban olvastam Dixiről , a legendáról, akivel egy alkalommal volt módom csak találkozni (illetve lehet, hogy korábban is, a nyolcvanas évek elején, csak akkor nem tudtam még, hogy ő a Dixi), valamelyik korai Szigeten, a Bahia színpad környékén osztotta az észt, persze meglehetősen összefüggéstelenül. Tipikus magyar értelmiségi életpálya volt az övé: egyénisége révén nem volt képes megfelelni a konformista elvárásoknak, a benne rejlő lehetséget rendszerbe foglalni és egzisztenciára váltani, megmaradt néhány film, kézirat, dalok (az egyik itt hallható) és persze maga a legenda az ötvenes évek dixieland-korszakától (innen a becenév) kezdve egészen az ezredforduló undergroundjáig.

Nincs flash lejátszód, vagy nincs engedélyezve.
...
Tovább Szólj hozzá

2005. dec 10.

A szoclib értelmiség esete a "francia forradalommal"

írta: korbelygyorgy
A szoclib értelmiség esete a "francia forradalommal"

Az infofasiszták is gyújtogatnának
Egymásnak estek a ballib média jeles képviselői. Az apropó egy, a franciaországi zavargások magyar médiafogadtatásáról szóló kerekasztalbeszélgetés volt. Cikkünkből kiderül, felgyújtaná-e az Index publicistája György Péter kocsiját, mit nevezünk egyetemi vitának és miért érzi magát kakukktojásnak Tamás Gáspár Miklós.

Egyre unalmasabb számomra a magyar szoclib-értelmiség, holott 10-15 éve még világítótoronyként tekintettem rájuk. Mi több, egy-két ATV-adás megnézése után egyenesen szánalmasak...
Ez most azonban tényleg érdekes vita: hetek óta az ÉS hasábjain folyik Párizs-ügyben az észosztás, a Hírszerző beszámolója szerint pódiumbeszélgetést is tartottak róla, egyébként nem is ...
Tovább Szólj hozzá

2005. dec 09.

Friss karácsonyi lista

írta: korbelygyorgy
Friss karácsonyi lista

Mutasd a lemezeladási listátokat, és megmondom, kik vagytok...

Magyarország

1. Caramel - Nyugalomterápia
2. Oláh Ibolya - Édes méreg
3. Halász Judit - Hívd a nagymamát!
4. Zsédenyi Adrienn - Ünnep
5. Madonna - Confessions On A Dancefloor
6. Torres Dani és a Veni Styx - Versus
7. Megasztár: Karácsony
8. Enya: Amarantine
9. Adagio: Adagio
10. Minisztár: Minisztár
Tovább Szólj hozzá

2005. dec 08.

25

írta: korbelygyorgy
25

Kisvárosi középiskola, álmos téli délután, szilenciumon tanulás helyett ökörködés. Majd feltépi az ajtót alig huszonegy-két éves nevelőtanárnőnk, szeme kisírt, már azt hittük, sorkatona vőlegényével történt valami. De nem:
- Képzeljétek, lelőtték John Lennon t - mondta nekünk címezve, mert tudta, hogy a haverommal lelkes fogyasztói vagyunk a pop-rock kultúrának, s bár nem voltunk Beatles-fanok, azért nyilvánvaló volt számunkra már akkor is, hogy Lennon megkerülhetetlen szereplője, mi több, fundamentuma ennek a világnak.
- Áh, baromság - gondoltuk magunkban, szegényke mondott már ennél nagyobb csacskaságokat is.
De aztán kiderült, a hír mégis igaz és mi úgy éreztük, megint elvettek tőlünk valamit.


Tovább Szólj hozzá

2005. dec 08.

Kínai menü

írta: korbelygyorgy
Kínai menü

Sanghaj: tüntetők közé lőttek a kínai katonák
Tüzet nyitottak katonák Kína déli részén egy erőmű építése ellen tiltakozó falusiakra, négyen életüket vesztették - közölték szerdán helyi lakosok.

Kutyából nem lesz szalonna, azaz a diktatúra diktatúra marad, még hogyha piacgazdaságra utaló jeleket is mutat fel. Tudom, milliárdos piac, olcsó, de megbízható munkaerő, és egyre inkább ez lebeg mindenki szeme előtt a művelt világban, az elvek ez esetben is korszerűtlen dolgoknak számítanak.
Civil ellenállásként esetleg bojkottáljuk a kínai termékeket? Hmmmm, lehetetlen küldetés: az ember lakása szinte teljesen kiürülne, szinte meztelenre kellene vetkőznie, nem beszélve róla, hogy ebből a PC-ből sem maradna semmi...

Tovább Szólj hozzá

2005. dec 07.

Aldidl

írta: korbelygyorgy
Aldidl

Megérkezett hazánkba a legnagyobb német diszkontlánc
Aldi Magyarország Holding Vagyonkezelő Kft. néven, 3 millió forintos törzstőkével céget alapított Magyarországon a legnagyobb német diszkontlánc, az Aldi. Az anyavállalat már tavasszal megvásárolt egy 150 ezer négyzetméteres telket Biatorbágy mellett, ahol várhatóan egy éven belül felépíti logisztikai központját. Piaci értesülések szerint a jövőbeni üzletvezetőket is elkezdték már toborozni, őket egy-másfél év alatt Németországban képezik majd ki.

Várható volt, hogy a másik nagy úgynevezett kemény diszkont is megjelenik Magyarországon. Az egyik, ugyebár a Lidl , mely egy, másfél éve van már jelen, s érdekes módon kelet felől közelít nyugat felé, illetve a fővárosba. Bár ...
Tovább Szólj hozzá

2005. dec 06.

Karcsi bácsi, a nótafa

írta: korbelygyorgy
Karcsi bácsi, a nótafa

Nem haladok túl gyorsan a Nyilvántartottak című Szőnyei-könyvvel, napi 10-30 oldalra jut idő, de talán nem is baj: úgy vagyok vele, mint valami jó itókával vagy különleges finomsággal, szépen, lassan, minden cseppjét kiélvezni. Két kedvenc témám egyesül benne, ugyebár a magyar beat-pop-rockzene története és ugyenezen korszak históriája, különös tekintettel a rendszer láthatatlan, a mai napig, s talán örökre kibogozhatatlan szövevényeivel.
Nem akarok én most részletesen belemenni, annál is inkább, mert tervezek írni egy nagyobb lélegzetű recenziót róla, azonban nem tudom eldönteni, hogy ezek a titkosszolgálati emberek rohadékok voltak inkább vagy idióták. Szőnyei egy interjúban elmondta, hogy leginkább egy békéscsabai bácsi ...
Tovább Szólj hozzá

2005. dec 05.

Új Eldorádó

írta: korbelygyorgy
Új Eldorádó

Kedves Barátaim, kicsit és nagyon zöldek!

Örömmel jelentem, hogy egy évvel az Új Eldoradó mozi bemutatója után, megszületett a film DVD változata, ami sokkal gazdagabb tartalmú lett mint én valaha gondoltam volna. Nagy munka volt.

Egyúttal elnézést kérek mindenkitől akinek már egy korábbi megjelenést ígértem. Látni fogjátok megérte várni a mai napra. Röviden a  DVD tartalma:  - először is ez egy dupla rétegű DVD ami olyan mintha egy kétlemezes DVD-t tartanál a kezedben. Így  a film mellett, több mint másfél óra  extra tartalommal büszkélkedhetünk.
A DVD különlegessége, hogy a film 6 nyelven, magyar, angol, német, francia, olasz és román felirattal is élvezhető.
Az extra filmek közül a legfontosabb: az Időzített bombák című 32 ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása