Alföldi blog

Korbely György blogja

2009. júl 26.

Bréking: a fideszes jelölt nyert Tótkomlóson

írta: korbelygyorgy
Bréking: a fideszes jelölt nyert Tótkomlóson

Rita! Te kinek a bábja leszel? Téged ki fog irányítani? - kérdezi a Lelkiismeret nevű kommentelő a Beolon Tótkomlós ifjú polgármester hölgyétől, a most nyert huszonéves jogásztól. Szóval a papírforma bejött ugyan, de mindössze tíz százalékkal nyert a Fidesz, holott az országos adatok alapján a négyszeresét kellett volna megszereznie a voksoknak.

Ezzel szemben a helyzet az, hogy az előzetes eredmények szerint a leadott szavazatok 52,24 százalékával nyerte meg a választást a fiatal jogász. Gyivicsánné dr. Szenczi Irén 42,92 százalékát, Czirléné Kovács Tímea a voksok 4,84 százalékát kapta ( folytatás itt)

Frissítés: Verekedés történt a tótkomlósi időközi polgármesterválasztás eredményének nyilvánosságra kerülése után, ...

Tovább Szólj hozzá

fidesz tótkomlós garay rita

2009. júl 26.

Tíz ujjal gépelni

írta: korbelygyorgy
Tíz ujjal gépelni

Tegnap követőm lett a Gépírástanítás a Twitteren, és azt mondtam: végre, ugyanis már régen vártam valami hasonlót. Belelkesedtem annak ellenére, hogy már vagy tíz éve meg akartam csinálni valami hasonlót, igaz, offline keretek közt, a hagyományos iskolai rendszerben, együttműködve az orosházi gyors- és gépíró iskolával.

Jómagam ugyanis hatalmas előnnyel vágtam bele annak idején a számítógépes világba, akkor még internet nélkül: még a nyolcvanas évek közepén megtanultam tíz ujjal gépelni. Nem is akárhol, hanem életem legsötétebb helyén, a kényszerkatonaságnál, egész pontosan a BM Határőrség adyligeti kiképzőbázisán.

A módszer meglehetősen spártai volt: leragasztott billentyűzetes telexgépek (Zbrojovka, ha jól ...

Tovább Szólj hozzá

határőrség gépírás

2009. júl 24.

Megint álltunk, vazze!

írta: korbelygyorgy
Megint álltunk, vazze!

Nem elvéve kedvenc kötöttpályás blogom kenyerét most egy kicsit beszólok a vasútnak. Annál is inkább, mert életemben először átmentem a piros fénysorompón, mivel az elromlott, nagy valószínűséggel nem először.

Szóval érkezés Orosházára a kegyetlen hőségben, már csak néhány perc a hűs lakás. A Csorvási úti sorompónál piros jelzés - nem baj, a gyerek legalább örül, hogy vonatot lát. A vonat jön is rendesen, majd elmegy, ám a piros piros marad. Egy perc, öt perc, tíz. Fejből van csak meg a helyi vasútállomás telefonszáma, vagyis nincs meg, mert egyik variációra sem veszi fel senki.





Ekkorra már mindenki sík ideg, a nap kegyetlen hőséget varázsolt az álló autók utasterébe és nem csak személykocsik, hanem ...
Tovább Szólj hozzá

máv megintallunkvazze fénysorompó

2009. júl 23.

Jelölt asszonyok és a komlósi tót atyafiak

írta: korbelygyorgy
Jelölt asszonyok és a komlósi tót atyafiak

Sztakó JózsefJadviga és Osztatni Ondris városában, azaz a Jadviga párnája című Závada-regény helyszínén a hétvégén időközi választás lesz: a lemondott Sztakó József polgármester utódját keresik.

A voksolás sokban eltér egy átlagos magyar kisvárosi választástól. Tény, hogy a Fidesz indít egy jelöltet, egy függetlent az MSZP és a Munkáspárt támogat, illetve van egy önjelölt jelölt is, aki mögött tudomásunk szerint nincs szervezet. Tehát az eredmény borítékolható lehet a legfrissebb adatok alapján, azaz a Fidesz kb. négyszeres túlerővel bír jelenleg a politikai térképen.

Csakhogy. A jelenlegi állapot Tótkomlóson katasztrofális és ez a helyi jobboldalnak - Fidesznek és másoknak - köszönhető. Annak ellenére, hogy gyakorlatilag ...

Tovább Szólj hozzá

választás időközi tótkomlós

2009. júl 23.

Miért lett nekem is minimálblogom?

írta: korbelygyorgy
Miért lett nekem is minimálblogom?

2009-ben ismét elkapott a webes forradalom heve, ami egyrészt munkaköri kötelesség is, de még inkább a jövő megfejtésének igénye - bár egyre lassúbb vagyok, mitagadás.

Nem értettem az elején például, hogy mi a poén abban, ha az emberek 140 karakterben irkálnak mindenféléket, sőt sok esetben még okos emberek is csupa bugyutaságot, míg rá nem jöttem, hogy a Twitter bizony egy forradalmi találmány, aminek az előnyeiről (és hátulütőiről) most nem írnék hosszú litániákat, megtették azt már mások . Mindenesetre tény: alaposan rákaptam és mostmár nem csak privátban használom , hanem igyekszem médiamunkásként és fesztiválosként is kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.

Most pedig egy újabb alkalmazásba szerettem bele, ...

Tovább Szólj hozzá

twitter tumblr posterous lifestreaming

süti beállítások módosítása