Alföldi blog

Korbely György blogja

2011. nov 19.

Pécsi Velőrózsák, berényiesen

írta: korbelygyorgy
Pécsi Velőrózsák, berényiesen


Azt írtam reggel, hogy minden út Békés megyébe vezet és tényleg: most olvastam, hogy a Velőrózsák (Kispál új zenekara) új dobosát Bajkai Ferinek hívják. Gyors ellenőrzés, és tényleg: Csülök helyére az a Bajkai Ferenc ült be a dobok mögé, aki bár hivatalosan budapesti, de Mezőberényből származott el. Én onnan ismerem, hogy egy vagy két alkalommal a mi programhelyszínünkön, a Zöld Sátorban volt színpadmester a zenei programok alatt és egy végtelenül rendes srác, mentes a hasonszőrű rockzenészek minden nagyképűségétől. Zenei pályafutásáról annyit tudok, hogy tagja (volt?) a Nagy Gergő-féle Eat Me! zenekarnak, a Póka Angéla-féle Chieffundation-nek (itt egy ugyancsak berényi gitáros dolgozik, Rigó ...

Tovább Szólj hozzá

kispál andrás mz/x bajkai feri velőrózsák

2011. nov 19.

Puszta illegál a Viharsarokból

írta: korbelygyorgy
Puszta illegál a Viharsarokból

Minden út a Viharsarokba vezet, és minden út innen el, de ezt már csak én teszem hozzá. Szóval itt van ez a videó, ami rövid idő alatt elég nagy karriert futott be és tegnap derült ki, hogy Békés megyei muzsikusok projektjéről van szó. Többet nem mondhatok, nem is nagyon tudnék, csak amit a Beolra írtam róluk.

Örvendezzünk együtt, lájk!

Tovább Szólj hozzá

citerion puszta illegál

2011. nov 18.

A szabadság vége

írta: korbelygyorgy
A szabadság vége

Nem az elmaradt Nagy Magyar Gazdasági Szabadságharcról lesz itten szó, hanem a saját kis kéthetes rekreációmról, ami azért mégsem telt haszontalanul, online és offline világom gyarapodott valamicskét.

Utóbbival kezdtem: otthonunk neuralgikus pontja a kert - jó lenne sokat kertészkedni, de két fontos akadálya van, az idő és a szaktudás hiánya, ezért a fűmag-glyalca kettőssel építjük zöld világunkat. Naivul meghagytuk a kert középső részét veteményesnek, de teljesen értelmetlenül, lényegében néhány kiló zöldborsón és sárgarépán kívül mindenünk tönkrement. Így ebben a két hétben kemény munkával felástam az érintett szakaszt, ami újabb pázsitot jelent majd, ami közelebb visz az általunk megálmodott ...

Tovább Szólj hozzá

szabadság beol.hu telekgerendás google+

2011. nov 18.

Egy kis vonatozás

írta: korbelygyorgy
Egy kis vonatozás



Fiatal koromban, különösen a nyolcvanas évek első felében rengeteget vonatoztam, mi több, néhány évig a munkahelyem volt, no nem a vasútnál, hanem a Postánál, egész pontosan a Mozgóposta és Csomagfeldolgozó Vállalatnál, ha jól emlékszem az elnevezésre. És persze vidéki gyerekként két-három hetente, havonta vasúton jártam haza szüleimhez és vissza.

Tehát volt módom megutálni a vonatozást, bár manapság is ha hivatalos fővárosi utam van, szívesebben utazom vonattal, mert több idő jut olvasni/dolgozni, illetve megkímélem magam a forgalommal, parkolással stb. járó stressztől.

A gyerekek azonban szeretik a vonatozást, és egy jó szülő ehhez alkalmazkodik, így ma vonattal tettük meg a ...

Tovább Szólj hozzá

vonat orosháza

2011. nov 17.

A nap közleménye, azaz a végrehajtónak is van szíve

írta: korbelygyorgy
A nap közleménye, azaz  a végrehajtónak is van szíve

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara sajtóközleménye 
2011. november 17. - A mélyülő gazdasági válság következtében többen és gyakrabban kerülnek saját maguk által kilátástalannak ítélt helyzetbe, melyre egyedül nem tudnak megfelelő választ, reakciót adni. Ilyen sajnálatos eset történt ma délelőtt Budapesten, ahol egy hatvan év körüli férfi vetett véget életének. 

Az utóbbi idők eseményeinek hatására megnőtt a média felelőssége is abban, hogy felhívja az adósok figyelmét arra, a kilakoltatás egy hosszú folyamat utolsó pontja, melynek rengeteg korábbi állomása van. Azoknak, akik valamiért nem tudják adóságaikat megfizetni, számos lehetőségük nyílik, hogy egyezség útján rendezzék helyzetüket, mielőtt megindul ...
Tovább Szólj hozzá

végrehajtó

2011. nov 16.

Békéscsabán fotózgat a Google

írta: korbelygyorgy
Békéscsabán fotózgat a Google



Bár szabin vagyok, azért figyelek (mi több, jobban, mint normál esetben ), s lám, ilyenkor mászkál Csabán a Google autója. Még a hét elején írtuk meg, miszerint a Street View részére készülnek a képek, de kb. fél órán belül írt az ügynökség, hogy nem, mert:

A Google hazai kommunikációs ügynökségének képviselőjeként szeretném  felhívni figyelmüket egy jelentős pontatlanságra. A következő cikkükben:  http://www.beol.hu/bekes/kozelet/a-megyeben-jarnak-a- street - view -autok-411864    úgy írnak a Google autóiról, mint amelyek a  Street   View  szolgáltatáshoz  készítenek fényképeket, ezzel szemben a Google autói most azért fotóznak  Magyarországon, hogy az így gyűjtött térképészeti ...

Tovább Szólj hozzá

google street view beol

2011. nov 16.

Jót írni az Invitelről

írta: korbelygyorgy
Jót írni az Invitelről

Lassan másfél évtizede állok haragban a vonalas telefonszolgáltatókkal, vagyis ugyanazzal, csak éppen koncessziós szolgáltatónk időközben több átalakuláson esett át, a leglátványosabb az volt, amikor Hungarotelből Invitel lett.

Kezdődött azzal, hogy a netidőt sokkal drágábban mérte a modemes becsatlakozáskor, mint a Matáv (emlékszik még valaki a T-csoport lánykori nevére?), nem adott kedvezményeket, majd sok más mellett azzal keserítette meg a viharsarki netezők életét, hogy nem tette lehetővé a csupasz ADSL-t. "Engem nem érdekel a hírközlési hatóság, nekem a marketing osztály parancsol" - nem vicc, néhány éve még ezzel rázott le az ügyfélszolgálatos kisasszony. Aztán idővel mégiscsak lett csupasz ADSL-ünk, felesleges ...

Tovább Szólj hozzá

invitel hauwei tablet vonalas telefon

2011. nov 15.

Harminc éve a Szigeten

írta: korbelygyorgy
Harminc éve a Szigeten

Bearanyozta a napomat a B-oldal blog posztja : megtalálták a YouTube-on ezt a dokumentumfilmet, amin bizony harmadikos középiskolásként én is ott voltam. Amiről a filmben nem esik szó, hogy a közönség bizony többször követelte a Beatricét, Bródy műsorvezető többször be is szólt, ám a nagyérdemű lehurrogta. 

A Hajógyári-szigetről már akkoriban tudni lehetett, hogy remek koncerthelyszín, vajon az akkor még általános iskolás Gerendai, illetve már aktív punkzenész Müller Péter Sziámi ott jártak-e ezen a bulin?

Tovább Szólj hozzá

sziget sziámi gerendai b-oldal

2011. nov 15.

Mindenki emlékszik valamire

írta: korbelygyorgy
Mindenki emlékszik valamire

A közelmúltban akadtam rá a nagy visszatérő, Bérczesi Robi Emléxel? című lemezére és az mutatja, jó album, hogy már sokadszor hallgatom. Semmi nagy kaland: a Hiperkarma énekese összegyűjtött egy csomó dalt, amiket szeret, áthangszerelte őket és felénekelte.

A dolog egyszerűségében nagyszerű: többet elárul a rendkívül tehetséges muzsikusról (sokak szerint zseni, bár én soha nem voltam olyan lelkes Hiperkarma-rajongó, mint a velem hasonszőrűek), mint száz interjú. Ha én zenész vagy producer lennék, azonnal én is csinálnék ilyet, vagy legalábbis rávenném az embereimet, hogy tegyék ezt gyorsan.

Vagy ha kiadó lennék, máris indítanám a sorozatot. Bár valószínűleg a közvetlen piaci siker elmaradna, de ha ...

Tovább Szólj hozzá

bérczesi robi emléxel

süti beállítások módosítása