Alföldi blog

Korbely György blogja

2014. aug 23.

Jó sokan voltatok itt tegnap, köszi!

írta: korbelygyorgy
Jó sokan voltatok itt tegnap, köszi!

stat0822_1408777761.png_1042x651

Régen néztem rá a jó öreg Google Analiticsre, ami online szerkesztő koromban napi olvasmány volt, mi több, az egyik monitoron a jelen idejű statisztika ment folyamatosan, különösen egy-egy ígéretes anyag esetén. Most azonban előkerült, ugyanis tegnap a fenti számok születtek, ami azért egy közepes, mondjuk hétvégi beolos napi statisztikának is megfelelt.

Blogot természetesen nem a látogatottság miatt ír az ember - legalábbis én -, azonban az ilyen rendkívüli számok mégiscsak szívet melengetőek. Köszönöm Index, köszönöm Chromecast - a megfejtés ugyanis a Google kütyüjéről szóló poszt iránti érdeklődés a Blog.hu-tulajdonos Index.hu főoldaláról.

Ezzel lényegében rekord született, legalábbis 2013. november 15-e óta így ...

Tovább Szólj hozzá

blog.hu Google Analitics Chromecast

2014. aug 22.

Brutyó János szelleme már a spájzban van

írta: korbelygyorgy
Brutyó János szelleme már a spájzban van

Megvallom, nemcsak meglepetéssel, hanem szorongással is fogadtam Kádár elvtárs közlését. Nem attól féltem, hogy majd a KEB elnökeként szigorúbb normák szerint kell élnem. Sokkal inkább attól, hogy ennek a testületnek a munkája és személy szerint az én megbízatásom is nagy lelkiismereti feszültségekkel jár. Hiszen ebben a munkában rendszeresen ítélkezik a Központi Ellenőrző Bizottság egy-egy párttag felett. Továbbá bennünk, régi párttagokban, pártmunkásokban akkoriban a KEB egy kicsit misztifikáltan élt. A pártmunkának elég zárt területe volt ez, amit éppen ezért a párttagság nagy része - beleértve magamat is - nem ismert, titokzatosnak, rejtelmesnek fogott fel.

Kádár elvtárs igyekezett megnyugtatni, meggyőzni arról, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

Tasó László Brutyó János Kommunista vezetők adatbázisa

2014. aug 22.

Heti kedvenc: AndFriends - Látom, ha hiszem

írta: korbelygyorgy
Heti kedvenc: AndFriends - Látom, ha hiszem

Müller Péter Sziámi nekem az underground zene Hobója: csinál remek dolgokat és néha csinál, illetve mond kínosakat is, de összességében jelentőségéhez, tekintélyéhez nem férhet kétség.

Úgyhogy szerintem sokan méltatlanul is írták le az URH-ban a Kontroll Csoportban és természetesen a Sziámi különböző verzióiban nevet szerzett frontember-költőt, talán éppen szigetes karrierje miatt, vagy azért, mert családi és egyéb kötődései során soha nem volt igazán olyan kívülálló, mint Menyhárt Jenő, Méhes Marietta vagy Vígh Mihály. (A Metró klubtól a Szigetig című rádióműsor nyolc részen át foglalkozott vele, íme az archívum. )

Én személy szerint felemásan állok hozzá, imádtam kezdeti dolgait egészen a Sziámi ...

Tovább Szólj hozzá

Sziámi Müller Péter Sziámi andfriends A hét kedvence

2014. aug 21.

A Facebookon jelentette be Velkey, hogy ő a közös jelölt Békéscsabán

írta: korbelygyorgy
A Facebookon jelentette be Velkey, hogy ő a közös jelölt Békéscsabán

velkey_1408644832.jpg_370x529

Nem tudom, mennyire bréking (a helyi online felületeken még nem láttam), hogy Velkey Gábort indítja a baloldali ellenzék Békéscsabán polgármesterjelöltként. Azt a Hanó Miklóst hívja ki, aki korábban kisgazda volt, az előző ciklusban pedig fideszes országgyűlési képviselő, nem mellesleg békéscsabai alpolgármester.

Függetlenként indul Szarvas Péter, korábbi Volán-vezér, akit először a szocik akartak kirúgni állásából, végül a Fidesznek ez sikerült. Azt viszont nem tudom most hirtelen értelmezni, hogy a Jobbik is támogatja Pétert .

Velkey számára sem ismeretlen a T. Ház, hiszen korábban az SZDSZ színeiben volt országgyűlési képviselő. A hírt egyébként a politikus frissen indított Facebook-oldalán találtam.

Mivel ...

Tovább Szólj hozzá

LMP Békéscsaba választás 2014 Takács Péter Velkey Gábor Hanó Miklós Szarvas Péter

2014. aug 21.

Így okosítsd fel a tévédet - csak egy kütyü és más semmi

írta: korbelygyorgy
Így okosítsd fel a tévédet - csak egy kütyü és más semmi

Tévére vetíteni netes tartalmat nem olyan nagy újdonság, jómagam is évekig űztem ezt a műfajt, ám az általam alkalmazott kábeles megoldás több korláttal is járt. Főként azzal, hogy csupán egy eszköz volt alkalmas erre, ráadásul a nappaliban elég bénán nézett ki a mindenen áttekeredő kábel, s ugyebár amibe bele lehet botlani, abba előbb-utóbb bele is botlik valaki.

A nagy it és/vagy szórakoztatóelektronikai cégek persze évek óta dolgoznak az úgynevezett okostévé-koncepciókon, ám ezek a készülékek nem váltak igazán slágertermékké, s nem csak borsos áruk miatt, hanem mert nem sikerült igazán jó operációs rendszerrel kirukkolniuk. A Google azonban egy egyszerű, laza húzással forradalmasította a netes szórakoztatás eme ...

Tovább Szólj hozzá

google chromecast

2014. aug 20.

Ünnepeljük birkával!

írta: korbelygyorgy
Ünnepeljük birkával!

Lehetne patetikusabb is az állami ünnepi bejegyzés, de az álságos lenne. Idősebbeknek egy kis nosztalgia minden idők egyik legzseniálisabb magyar filmjéből (Tímár Péter: Egészséges erotika, a teljes változat egyébként itt tekinthető meg ), a fiataloknak egy kis ízelítő, hogy nagyjából milyen volt/lesz a Kádár-rendszer.

Tovább Szólj hozzá

Kádár-rendszer Egészséges erotika Augusztusztus 20

2014. aug 19.

Te mit csináltál tíz évvel ezelőtt?

írta: korbelygyorgy
Te mit csináltál tíz évvel ezelőtt?

A mai nap azért (is) nevezetes, mert éppen egy évtizeddel ezelőtt jelentette be lemondását Medgyessy Péter, akinek mindössze két év adatott a miniszterelnökségből.

Az MSZP már akkor is komoly káderhiánnyal küszködött, így találtak rá Medgyessyre, akivel valahogy meg is nyerték a választásokat. Aztán jött a hidegzuhany: kiderült, hogy ő is ügynök volt, a D-209-es fedőnevet viselte a III/I-es ügyosztályon. Aztán elkezdte betartani ígéreteit, ennek következményeként rövid időn belül elfogyott a pénz, ami azzal járt, hogy a 2004-es EP-választásokon csúfosan szerepelt a kormánypárt.

Mi éppen családi nyaralásban voltunk ebben az időszakban, néhány napot Kőszegen, néhányat Zalában, végül pedig Vásárosbécen, illetve ...

Tovább Szólj hozzá

Gyurcsány Ferenc Medgyessy Péter

2014. aug 19.

Simonka György pofán vágja, aki bántotta a lámáját

írta: korbelygyorgy
Simonka György pofán vágja, aki bántotta a lámáját

lama_1408426681.png_760x912

A 444 találta ezt a gyöngyszemet a Facebookon , nagyon nincs mit hozzáfűzni, ki-ki saját beállítódása szerint döntse el, hogy sírjon vagy nevessen. Azért halkan megjegyzem, csúnya dolog az állatkínzás, a lámát mi is nagyon sajnáljuk, ám ezt a tényállást a btk. büntetni rendeli, így nem nagyon világos, hogy miért fenyegetőzik önbíráskodással a dél-békési térség, benne egykori városom, Orosháza országgyűlési képviselője. A két hatalmas helyesírási hibát azért nem teszem szóvá, mert az bárkivel előfordulhat, ha felzaklatja magát, szerencsére ez már javítható a Facebookon - mellesleg ebből látszik, hogy Simonka György azon kevés politikus közé tartozik, akik maguk írják posztjaikat.

Tovább Szólj hozzá

. állatkínzás Orosháza Simonka György Dél-Békés

2014. aug 18.

Ne verd magad édes fiam, a nagyfaterék is balhéztak az átkosban 

írta: korbelygyorgy
Ne verd magad édes fiam, a nagyfaterék is balhéztak az átkosban 

Megvadultak a magyar rapperek (444.hu)

Először jót röhögtem, amikor reggel olvastam ezt a cikket, különösen az a rész tetszett, amikor a csávó a nyakára tetováltatta rappertársa nevét, majd amikor az odébbállt, pisztollyá alakította a nyaktetkót.

Annyira nem ismerem a magyar hip-hop kultúrát, sőt lényegében semennyire, pár dolog eljutott hozzám, de az tényleg a mainstream, van, amit szeretek (Sub Bass Monster, Punnany, Akkezdet Phiai, régebben odavoltam a Ludditákért), van, amit nem (Animal Cannibals, Majka, Ganxta meg olyan fele-fele, neki inkább a Jégre teszlek albuma jött be annak idején). Azt tudom, hogy e kultúra sajátja a folyamatos balhéz(gat)ás, beszólások, néha bunyó, no és persze egymás fikázása és üzengetés a dalokban.

...
Tovább Szólj hozzá

hip-hop rock edda Pataky Attila Slamo

süti beállítások módosítása