Alföldi blog

Korbely György blogja

2004. ápr 10.

írta: korbelygyorgy

Amíg én a szüleimmel és más családtagjaimmal sonkatojás-süti-kölni akcióztam, UP jól beolvasott annak a célcsoportnak, mely a már idézgetett kampánytudósítás miatt verte magát tegnap, ugyancsak Wallraffra (így kell írni, két f-fel, bár a Google-on van egy csomó egy f-es verzió is) és persze az etalonnak számító Woodward-Bernstein duóra hivatkozott, ez utóbbiak a Watergate-üggyel írták be magukat a világtörténelembe. Közben megtaláltam az egyik Wallraff-kötet ajánlóját, íme:

Günter WALLRAFF

13 POKOLRA KÍVÁNT RIPORT

Az újságíró riportjai a Német Szövetségi Köztársaság rejtett valóságát tárják föl. Információ-szerző módszere rendhagyó: idegen személy szerepében fedez fel olyan tényeket, amelyekről a világ ...

Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 10.

írta: korbelygyorgy

Ez csak ma reggel jutott eszembe: ha Günter Wallraf a hetvenes-nyolcvanas években nem vegyül el inkognitóban pld. egy Axel Springer lap szerkesztőségében, illetve egy vendégmunkásokat kizsákmányoló munkahelyen, akkor az egyetemes sajtótörténet, mi több, a demokrácia szegényebb lenne. Ennyit tehát a nagyobbik kormánypárt médiafelfogásáról és az állítólag megújult MÚOSZ-ról...
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 10.

írta: korbelygyorgy


A szakma körülbelül egy évtizede, vagy talán még régebben siratja a soha nem is létezett magyar tényfeltáró újságírást, nem mennék bele, hogy ez miért nem alakult ki hazánkban, de összefoglalóan erre is igaz a klasszikus megállapítás, amit az irodalomra, a zenére és annyi mindenre mondhatunk: nyelvi korlátok. Talán csak a Magyar Narancs és az Élet és Irodalom tett tétova kísérleteket ennek a műfajnak a megteremtésérée, néha egy-egy napilap, itt azonban jobban működtek a politikai motivációk, mert igaz, hogy a Népszava felgöngyölte a Torgyán-ügyet, vagy legalábbis egy olyan sztorit, ami híven bemutatja a Torgyánék által kiépített hűbéres rendszert, de nem hiszem, hogy ellenkező előjellel erre vállalkoztak volna. Sajna a Magyar ...
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 09.

írta: korbelygyorgy

Egyik kedvenc  sorozatom az m+-on megy (korábban asszem, a Dunán is vetítették), a Csöngetett, Mylord? , ahol  mindenki marha jó karakter, de a legjobb mégis a személyzet két tagja: Mr. Stokes, a komornyik és James Twelvetrees lakáj. Ma este jöttem rá, hogy miért van ez: nagyon jól leképezik a hazai közélet két fő csapását: romlott vén gazemberek (Stokes) és szenteskedő, képmutató fiatal fajankók (Twelvetrees). Ahogy a jó öreg Churchill mondta (emlékezetből idézem, tehát lehet, hogy nem pontosan, de a lényeg valami ilyesmi): Isten mentsen a fiatal konzervatívokból és az agg liberálisoktól.
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 09.

írta: korbelygyorgy

Ezt a bejegyzést Brünnhildénél járva találtam, idemásolom, hátha segítséget jelenthet...

Bajban az ürömi kutyatelep
Sürgősen gazdára vár a tulajdonos halála miatt egy ürömi kutyatartó telepen gazdátlanul maradt több, mint 100 kutya. A telepet az állatoknak 2 hónapon belül el kell hagyniuk, különben altatás vár rájuk. A kutyusok vegyes neműek, korúak, fajtájúak és színűek; sok köztük a kölyökkutya. A telepen fajtatiszta kutyusok (50 agár) is vannak; ők jelképes összegért vihetők el. A kutyákért Nagy Henriettnél lehet jelentkezni a 20/511-85-28-as számon vagy az elhunyt feleségénél, Móna Gyulánénál a 26/350-161-es számon.
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 09.

írta: korbelygyorgy

Hmmm, nem alkotmányellenes ez véletlenül, vagy legalábbis aggályos?

Megbüntetik azokat is, akik zárjegy nélküli cigarettát vásárolnak
2004. április 9., péntek 11:26
A cigarettacsempészet visszaszorítása érdekében a jövőben a fogyasztókat is büntetni kívánja a vámhatóság.
Minimum 20 ezer forintos pénzbüntetésre számíthatnak azok, akik akár egyetlen doboz zárjegy nélküli cigarettát is vásárolnak - mondta a vám- és pénzügyőrség rendészeti főigazgatója.

Bencze József közölte: az utóbbi időben egyre gyakoribb, hogy kis tételekben, egyenesen a vásárlókhoz juttatják el a csempészek az illegálisan behozott dohányárukat, ezért a fogyasztókkal szemben is szigorúbban lépnek fel.

Az 50 ezer forint értéken ...
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 08.

írta: korbelygyorgy

Teljesen korrekt volt a szegedi konferencia: fő téma az Európai Parlament, de végre nem a megszokott EU-közhelyekkel, hanem tényleg szakszerű és érdekfeszítő előadások hangzottak el. Mind a négy előadó jó volt: Gódor Árpád a Külügyből, Horváth Zoltán, az Országgyűlés hivatalából (tipikus ifjú yuppie), Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője és Fóris György, a Világgazdaság brüsszeli tudósítója, illetve a Bruxinfó főnöke. (A képen ők láthatók) Ajánlottak egyébként egy jó hírforrást, ezt használja minden brüsszeli tudósító, aki esetleg munkája során  az Európai Parlamenttel  kapcsolatos friss infókra szorul, az innen tud a leghatékonyabban tájékozódni: http://www.europarl.eu.int ., ezt használja az ...
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 07.

írta: korbelygyorgy

Elmentem  délután a helyi holokauszt ünnepségsorozat nyitóeseményére, csináltam két interjút is a képen látható hölgyekkel: Wágner Anna egy fiatal, huszonéves fotóművész, aki auschwitzi sorozatát állította ki, mellette dr. Kurzweill Ágenes látható, aki túlélőként mondott beszédet. Ez volt a nyitó, április folyamán lesz még Anna Frank színházi változat, illetve levetítik A zongorista című Polanski-filmet is.

Itthon pedig az új Eudora telepítésével voltam elfoglalva. Korábban ez volt a kedvenc levelezőprogim, de néhány éve a Mozilla Mailre tértem át, mivel praktikusabb, hogy össze van kombinálva a böngészővel, ráadásul semmiben sem rosszabb a többinél, kezel több címet, továbbá biztonságos. Egyelőre csak tesztelem az ...

Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 07.

írta: korbelygyorgy

Blogbelterj következik. A blogírók többsége azt vallja, hogy tulajdonképpen csak magának ír, természetesen belekalkulálva, hogy mások is olvassák gondolataikat, illetve mindennapjaik lenyomatait. Ezzel így vagyok én is, mint ahogy a nézettség is másodlagos dolog, hiszen minél többen olvasnak, annál több a korlát - hiszen a legszabadabb mégiscsak a titokban vezetett kapcsos irka :-).

De: végtelen boldogság szinte minden blogger számára  a látogatottság növekedése, nem véletlenül regisztráljuk magunkat különféle statisztikai szolgáltatások felhasználói közé, ahol nem csak a találatainkról  kapunk különféle, hasznos adatokat, hanem rangsort is felállítanak ezek.

Mindezt azért írom le, mert tegnap ismét rekord született: 151 egyedi ...
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 07.

írta: korbelygyorgy

Juhász hadügyminiszter ül a Napkelte-stúdióban és Zengőről nyilatkozik. Hogy a törvényesség, meg csoda, hogy még a NATO finanszírozza a beruházást. Ez az ember három éve, akkor még mezei nyusziként (egész pontosan Rakamaz ogy. képviselőjeként és a Medgyessy-csapat biztonságpolitikai szakértőjeként) vendég volt Hegyalján. Nagyon laza volt: egy nála jóval fiatalabb hölggyel  érkezett, tegezni kellett őt mindenkinek, ő is tegezett mindenkit és jól elvolt a Zöld Sátorban. Most meg a Mecseket akarja tönkrecseszni. Ha most a bolsevik hagyományok szerint járnék el, akkor törölném őt az archívumból, retusálnám, mint ahogy történt ez Trockijjal és Pozsgay Imrével.
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 06.

írta: korbelygyorgy

Hír 1: Kósáné Kovács Magda  szerint a Vatikán le akarja nyúlni Európát. A kijelentést nagy felháborodás-hullám kíséri, nem tudom miért, hiszen nagyon sokan mondták ezt előtte, például Luther Márton is nagyjából ilyen törekvések miatt alapított új egyházat, nem beszélve a további reformációs és ébredési hullámokról. Kósáné nem a keresztényeket, a kereszténységet sértette meg, hanem az egyik legnagyobb (piacvezető) keresztény egyházról mondta el véleményét, amit mellesleg én nem osztok, de hát attól még ő elmondhatja mit gondol.

Hír 2:Orbán Viktort kitüntette a pápa. Kósáné szerint igazolódni látszik korábbi kijelentése, miszerint...  Szerintem pedig a pápa azt tüntet ki, akit akar, ahhoz semmi köze Kósánénak. ...
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 05.

írta: korbelygyorgy

Délután értekezlet a cégnél, pontosabban az egyik csabai kocsmában. Az egyik résztvevő, aki egyébként a Fidesz alapítótagja volt még a nyolcvanas évek végén, tehát évekig együtt dolgoztunk az én '93-as kilépésemig, utána pedig média-politika munkakapcsolatban voltunk, naszóval emberem széles arccal, vigyorogva így köszönt: Helló, Korbely Szocialista György.

Jól lehidaltam, persze, de haragudni nem tudok rá, ebben rejlik egyébként a függetlenek ereje: jól álljuk ezeket az idétlenségeket. Még hogyha viccnek szánta, akkor  is elgondolkodtat, hogy az egyik főerő megyei székhelyén miként sablonozzák be az embert, ez esetben engem.

Mindkét formáció imádja mostmár a végleteket, sőt Rákosi elvtárs tanítását is magukévá tették: ...
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 05.

írta: korbelygyorgy

Most kaptam meg emilen a mezőtúri programot, Bukó, a főszervező kiegészítéseivel. Huhhh, és ez csak a nemzetközi felhozatal :-)

IGNITE /USA (csüt juli 1.)
  www.ignitemusic.net    "Nemcsak a kaliforniai punk rock királyai. Magyar hangja: Zoli Téglás "
TIAMAT /S (pént. juli 2.) www.churchoftiamat.com "Gótikus metal, svéd kreativitással. Mérföldkő a műfaj történetében, jelenleg a színtér legmeghatározóbb zenekara"
DEATH ANGEL /USA (szo. juli 3.) www.deathangel.com   "A bay area thrash legenda. Öt dühös filippinó -a Testament, Exodus, Slayer és a Metallica kortársai- újra felszántja a színpadokat "
ASIAN DUB FUNDATION SOUND SYSTEM /UK (szo juli 3.) www.asiandubfoundation.com "A pakisztáni nemzetiségű londoni streetfighterek, a ...
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 05.

írta: korbelygyorgy

Gates csak a második
 Jelenleg Ingvar Kamprad, az IKEA bútoráruház-lánc alapítója a világ leggazdagabb embere – közölte az SVT2 svéd televízió beszámolójára hivatkozva a Reuters . A 77 éves üzletember személyes vagyona 400 milliárd svéd koronára, azaz körülbelül 53 milliárd dollárra rúg, ezzel pedig a második helyre kényszeríti a korábbi listavezető Bill Gatest. A Microsoft-vezér "mindössze" 47 milliárd dolláros vagyont halmozott fel.


Lám-lám, mit tesz, ha sok kis szorgos, nonprofit hangya Linuxot, Mozillát, OpenOffice-t stb. használ. A két utóbbival én is hozzájárultam a bálvány ledöntéséhez, illetve ahhoz, hogy apró kicsi szégyenfolt kerüljön a legenda imázsára :-). Az ilyen szituációkról szól a következő vicc, hogy ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása