Alföldi blog

Korbely György blogja

2003. sze 28.

írta: korbelygyorgy

Naszóval, itt van a sátán kutyája. A helyzet persze nem ennyire tragikus: Szarvason jártunk pénteken és egy tévés kolléga kattintotta le Bonnie-t, és sikerült belevakuznia a szemébe. Van a sorozatban kevésbé horrorisztikus kép, igaz, itt én látszom jobban, a schnauzer csak a hátát mutatja.

 

Tovább Szólj hozzá

2003. sze 28.

írta: korbelygyorgy

Tök jó: az ELTE szociológia szakos levelezői blogot vezetnek. Ha belegondolok, hogy az osztályban, ahol tanítottam egy levelezőlistát nem tudtunk elindítani, mert nem tudtak feliratkozni, illetve a nekik összedobott honlapot is csak mérsékelten használták (az itt lévő fórumot pedig szinte egyáltalán), akkor meghajlok előttük. Erikáék a szegedi jogi karon levelezőlistát működtetnek, ami szintén praktikus találmány, csak éppen ott is elég gyér a feliratkozási arány. Hiába, no, ezen a szinten is igaz a tétel, hogy aki lemarad az új írásbeliségről, az lemarad mindenről.

Egyébként azért is jó egy ilyen egyetemi blog, mert mások is tudnak "potyázni" róla, igazi autodidakta távoktatások indulhatnak be :-)
Tovább Szólj hozzá

2003. sze 28.

írta: korbelygyorgy

A visszajelzések jók, legalábbis eddig: négy-öt reagálás érkezett tegnapi levelemre, abből kettő külföldről, senki nem küldött el melegebb éghajlatra a blogajánló miatt. A körlevél jót tett a látogatottságnak is, rövid idő alatt - pedig szombat este volt - húszról 34-re szökkent a látogatottság.

Apropó látogatottság: nagyon király a Statcenter, azonban már korábban feltűnt, hogy nem teljesen korrekt a statisztikája, például tutira jött olyan találat, ami nem szerepelt a listán. Ezért úgy döntöttem, hogy kontrollként a Hungarian Top 1000 rendszerét is bevetem, tehát nem azért van ott, hogy még nehezebb legyen letölteni, hanem a pontosabb mérés miatt. Gyanúm beigazolódott: olyan találat tűnt fel, ami a Statcenteren nem szerepel. ...
Tovább Szólj hozzá

2003. sze 27.

írta: korbelygyorgy

Ma rászántam magam, amire már régóta készültem: e-mailes értesítést küldtem szét vagy száz - de lehet, hogy több - címre arról, hogy van ez a blog, szóban, telefonon már nagyon untam, hogy szóba hozzam és eldaráljam, hogy tudod, van ilyen blog, igen, az webnapló, de nem ezért érdemes idejönni, hanem a fórum miatt, ahol szabadon lehet nyomni a szöveget bármiről, nem rúgnak ki az állásodból, mert álnéven is nyomhatod, sőt, ha ügyes vagy, soha nem jönnek rá, ki vagy . (Ha valaki ugyanis megadja például a publikus e-mail címét, az könnyen rácseszhet, mert az már egy átlagos felhasználó is be tudja azonosítani! - ezt jó, ha tudjátok, kedves barátaim)

A szombat részben a blogkarbantartás jegyében telt (azért jutott idő ...

Tovább Szólj hozzá

2003. sze 27.

írta: korbelygyorgy

Jó ez a Blogszemle , mind a blogot vezetőknek, mind annak, aki csinálja, hiszen kölcsönösen növeljük egymás látogatottságát. Alapvetően nem vagyok túl hiú, azonban aktív újságíró koromban mindig büszke voltam rá, ha a Tallózóba bekerültem. Ez persze nem volt túl gyakori eset, de volt egy periódus, amikor sűrűn rákaptak a dolgaimra, elsősorban publicisztikákra természetesen, például amikor kitört a Hermann Nitsch-ügy (ha emléxik erre még valaki :-)), az volt a hét vezető témája, az ezzel kapcsolatos összeállítást az én ezzel kapcsolatos jegyzetemmel kezdték el.

A Blogszemle is idézett már egy szövegemet a héten (tök jó, hogy megtalálta a bloggazda), nem beszélve róla, hogy a jobb oldalon látható Blogirodalom elnevezésű ...

Tovább Szólj hozzá

2003. sze 26.

írta: korbelygyorgy

Az a baj ezekkel a hirtelen előkerülő leleplező dokumentumokkal, hogy nagyban hozzájárulnak az össznépi hányinger fokozódásához. . Nagyon sunyi megoldás született Magyarországon ennek kezelésére, pontosabban nem történt semmi. Az akkori döntéshozók féltették a társadalmat a sokktól, és persze féltek ők is, hogy előkerül valami róluk. Helyette inkább ülnek a dossziékon - amelyek közül félő, hogy jónéhány hamis is akad, mégiscsak a dezinformációs szakma krémje dolgozik ilyen helyeken - és ha stratégiai érdekeik úgy kívánják, előkerül egy-egy csontváz a szekrényből. Így megye ez Antall József óta, emlékezzünk csak a hirtelen előkerült Torgyán- és Csurka-dossziékra, utána még jónéhány volt Megyóval és Kondor ...

Tovább Szólj hozzá

2003. sze 26.

írta: korbelygyorgy

Részben kapcsolódik az előzőhöz, de vszínűleg nincs összefüggés: a rádiós ébresztőórám reggelente Kossuthra van állítva, kávéfőzés közben hallom ám: a Falurádó műsora elmarad, mert elromlott egy számítógép. Utána hallom: egyelőre nincsenek konzervanyagok, mert a számítógép elromlott, helyette zene van. Hangsúlyozom: nem FM Kispiricsi Faluvégi Zenedoboz, hanem Kossuth Rádió, 2003, szeptember 26-án.

Azóta azon töprengek, hogy a mi kis Békés megyei rádiónkat (no jó, az R1-es franchise kötelez) érheti-e ilyen baleset, de szerintem nem és ez nem lojalitás, mert ha az lenne, akkor mindenkinek azt hazudnám, hogy de szeretem én ezt az adót és mindig hallgatom, miközben nem és csak véletlenül, ha más odateker... A másikat, ami ...

Tovább Szólj hozzá

2003. sze 26.

írta: korbelygyorgy

 

Egy újabb illúzióval kevesebb. Ha igaz, azért, ha nem igaz, akkor meg azért.

 Kondor Katalin fedőneve: Vári

Majdnem egy évtizeden keresztül volt beszervezett tagja a rádió jelenlegi elnöke az állambiztonsági szervek III.-as főcsoportfőnökség kémelhárítással foglalkozó II. csoportfőnökségének. Kondort - ahogy azt lapunk megírta - tikos megbízottként kezelte a csoportfőnökség. Kondor csütörtöki közleményében tagadta a Népszava állításainak valóságtartalmát, és ígérte: bíróságon vesz elégtételt lapunk cikke miatt, amelyet kormánypárti bosszúnak tart. A Népszava tegnap helyreigazításra kérte a Magyar Rádiót, mivel cikkünk cáfolatának szánt közleményben valótlanul állította, hogy a Népszava pártlap, illetve, ...

Tovább Szólj hozzá

2003. sze 25.

írta: korbelygyorgy

Ma úgy látszik, hogy a hetvenen felüliek napja van: délben Sass Ervinnel találkoztam, az Orosházi Almanachba írott szövegeimet beszéltük meg, van egy interjú Ilovszky Béláné naiv festővel, illetve egy tárcaszerűség Szandi kutyám emlékére, akit a télen vesztettünk el. Nem sok javítanivaló van, inkább elvi különbségek, de hagytam a csodába, végül is én most kirándultam csak egy számomra mindig is tisztelt, éppen ezért nem igazán gyakorolt műfaj irányába, amit ilyen emberek űztek Magyarországon, mint Ady, Márai, Mikszáth, hogy ne folytassam a hosszú sort, manapság pedig - már ahol még lehet - Esterházy, Darvasi, Parti Nagy, Andrassew, úgyhogy meghúzom magam; másrészt pedig a javítások inkább felfogás- és életkorbeli ...

Tovább Szólj hozzá

2003. sze 25.

írta: korbelygyorgy

Találtam egy jópofa blogdefiníciót Natt blogján, pontosabban a Blogszemléről jutottam ide. Ritkán idézek, de ezt most érdemes. Ja igen, a dizájn sablon ugyanaz, mint az enyém :-)

nos, úgy tapasztaltam a sikeres blogok néhány alapvető követelménynek felelnek meg ;-)

1. az a jó, ha a blog szerzője szenved, vagy szenveleg, de mindenképp legyen nagyon frusztrált.  ajánlott a szerelmi élet kitárgyalása, az biztosan vonzza az intim részletekre kíváncsi közönséget.

2. az a jó, ha a blog szerzője néha ír az élet fontos dolgairól. lehetőleg minél közhelyesebben, esetleg komoly filozófiai mélységnek álcázva a sekélyességet.

3. az a jó, ha a blog szerzője vagány, tehát mer olyan dolgokat mondani az oldalán, amit senki az égvilágon nem ...

Tovább Szólj hozzá

2003. sze 24.

írta: korbelygyorgy

Felgyorsult az elmúlt 24 óra blogilag. Ugye, változott a dizájn, ami Zs. P. szerint nem is dizájn , mind1, szóval változott ez itten, felkerült egy üzenőprogi, valamint ideiglenesen szünetel a kérdőív, amíg nem sikerül normálisabb megoldást találni a formára.

  Speeder jóvoltából van mostmár egy kis logócskám is, amit nagy tisztelettel felajánlok csereberére: aki felteszi, annak a linkjét én is felteszem ide. A forráskód:

 <A href=" http://korbely.freeblog.hu/"><IMG src= http://korbely.freeblog.hu/Files/kisblogo.jpeg ></A>




Emlékeztetőül: bannerem is van (itt fenn), amit Zs. P. készített, ennek a forráskódja így néz ki:

<A href=" http://korbely.freeblog.hu/"><IMG ...

Tovább Szólj hozzá

2003. sze 23.

írta: korbelygyorgy

Folytattam a dizájnolást: egy egész délutánomba került Janóka egy korábbi felvetésének megvalósítása: a továbbiakban már minden bejegyzéshez hozzá lehet szólni. A rendszer - egy free szolgáltatás - elég fapadosnak tűnik, de majd még tanulmányozom, hogy lehet finomítani. Jacknek máris volt egy felvetése, hogy nem oszlik-e meg ez a nem nagy számú látogatósereg azáltal, hogy immár nem csak a fórumon, hanem azzel a kis chat vagy comment (nem is tudom, hogy kell mondani helyesen) progival is lehet kommunikálni - majd kiderül, legfeljebb a mitisír topik esik vissza, de az sem biztos, mert ez az új felület nem túl vonzó arra, hogy itt alakuljon ki vita.
Tovább Szólj hozzá

2003. sze 23.

írta: korbelygyorgy

Két bő hónap után itt volt az ideje, hogy ismét változtassak egy kicsit a dizájnon, ezúttal még egyszerűbb az oldal, de jóval áttekinthetőbb és praktikusabb, szerintem. Továbbá megvan az a nagy előnye, hogy immár minden böngészővel látszik, ugyanis eddig a Netscape/Mozilla vonal nem sokat látott az egészből, ez most megváltozik. Minden korábbi link és szolgáltatás megtalálható, szerintem egy kicsit könnyebben. Ha mégis maradt bug - amiben biztos vagyok, hiszen igyekeztem minél gyorsabban felhúzni az új sablont - jelezzétek e-mailben vagy az Új fórumdizájn topikban, hogy ott is végre arról - vagy olyasmiről - essen szó, amiért létre lett az hozva.
Tovább Szólj hozzá

2003. sze 22.

írta: korbelygyorgy

Jövőre is megmarad a sodort cigaretta előnye. Az ígéretek és a jelentős adóemelés ellenére sem tűnik el a cigaretta és a vágott dohány közti jelentős adó- és árkülönbség. A romló piaci helyzet a termelőket munkanélküliségbe sodorhatja, a gyártókat bezárásokra és elbocsátásokra késztetheti.

– Az alkohol jövedéki adója 15 százalékkal, a cigarettáé 35 százalékkal, a vágott dohányé pedig 121 százalékkal növekszik – közölte a kormány múlt heti ülését követő sajtótájékoztatón László Csaba pénzügyminiszter. A bejelentés valószínűleg alaposan ráijesztett azokra, akik maguk sodornak füstölnivalót, ám aggodalomra semmi okuk. A valóságban ugyanis nem csökken a cigaretta és a helyettesítésére alkalmas vágott ...

Tovább Szólj hozzá

2003. sze 22.

írta: korbelygyorgy

Folytatva a déli gondolatsort, nagyot ugorva persze: a mai napig nem értem, hogy miért ilyen sikeresek a blogok itthon is és persze globálisan. Jó, tudom, sok összetevője van ennek, én is átolvasgattam az ezzel kapcsolatos cikkeket, elemzéseket, de itt van a saját példám: ha valami hírharsonát indítottam volna el, ugyanilyen minimális propagandával kizárt dolog, hogy ennyien visszatérjenek. OK, egy ismert, népszerű személyiség hétköznapjai biztos érdekesek, de egy negyven felé közeledő, nem túl izgalmas fazon...

Valami miatt hatalmas igény van a személyességre, ami nem összekeverendő a valóságshow-k hirtelen jött tündöklésével, bár az eredője ugyanez lehet. Gondoljunk csak irodalmi példákra: ki tudná átlagos történelmi ismeretekkel ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása