Alföldi blog

Korbely György blogja

2004. már 07.

írta: korbelygyorgy

"Szóval sajnálom, hogy a hazai jobboldal nem képes a megújulásra, ellenségképeket kerget és mindenre egyfajta megoldást tud: szigorítás, tiltás, betiltás. De nagy kár..."

én nem ismerem az ürgét, de hát bizonyosan hülye faszista (DIREKT rossz) vagyok. meggyőződésem, hogy a csákó álomvilágban él, olyan okos, hogy elpukkan az agya. lehet, hogy egy kicsiny tásaság már minden dolog esetén betiltást ugat (ok, nem lehet, ez a valóság), ugyanakkor észre kéne venni, hogy az a törpe minoritás, a szükséges rossz. pl. orbán soha nem akar betiltatni senkit. de hát orbán egy faszista, akkor is gyűlöletet kelt, amikor alszik. és a "kedves" cikkíró egybemossa a csőcselékkel. végtelenül elegem van már a hazudozásból, az uszításból, amely az ...
Tovább Szólj hozzá

2004. már 07.

írta: korbelygyorgy

Visszaolvasva az előző bejegyzést egy kis kiegészítés: én a Magyar Rádióval, jelesül a Kossuth-tal nem vagyok rossz viszonyban, igaz, jószerivel csak a Krónikát hallgatom. Arra pedig nem mondható szerintem, hogy nem kiegyensúlyozott. Van még ugye az a Vasárnapi Újság vagy mi, amit egyszer hallgattam véletlenül egy hajnali kocsiút során évekkel ezelőtt és hasznos volt, mert nem aludtam el, felnyomta a vérnyomásomat egy bizonyos Franka Tibor romariportja. Szerintem a politikának hagyni kéne a fenébe, hadd csinálják, itt is megvan a választás lehetősége, ha nem tetszik, máshová kell tekerni, még olyan körzetekben is lehet alternatívát találni, ahol nincsenek kereskedelmi rádiók. Ugyancsak el kéne felejtenie a politikának Kondor Katalint: ...
Tovább Szólj hozzá

2004. már 05.

írta: korbelygyorgy

Ma ismét fejlődtem médiailag: Kondor Katalin volt a helyi Polgári Együttműködés Egyesület vendége (ami nem összekeverendő a polgári körökkel, ez egy lightosabb jobbos szervezet, több barátom is dolgozik ott. Hívtak már meg egész értelmes embereket is, például nagy élvezettel hallgattam Tölgyessy Péter előadását néhány évvel ezelőtt. Persze, Kondor Katalin is tehetséges, csak éppen a nézeteivel nem hogy azonosulni nem tudok, de teljesen el is szomorítottak a hallottak,, melyek egyébként nap mint nap visszaköszönnek a jobboldali frazeológiában. Az alaptéma természetesen a média: rossz a médiatörvény (ez még igaz is), a gonosz multik uralják a médiát (ez is igaz, de nincs mit tenni, a cukoripart meg a tejipart, de még az ...
Tovább Szólj hozzá

2004. már 04.

írta: korbelygyorgy

Szóval megtörtént a fodrászolás. Ahhoz képest, hogy élete második ilyen akciója volt, Bonnie nagyon jól viselte, sőt. az átlagnál nehezebb dolga volt neki is, meg a kozmetikusnak is, merthogy a szőre szegény eléggé össze volt állva, ami, mi tagadás, az én hibám, pedig szavamra rendszeresen fésülgettem, de bizonyos helyeken nem tűrte el egyik fésűjét sem, de ez neki is jó lecke volt. Nekem is, mert a jövőben következetesebben és szigorúbban járok el ez ügyben. Igaz, most kivételesen a tél miatt maradt ki több mint fél év. Ez a kép még nem az igazi, de nem sikerült ma elkapni igazán, tisztára fel volt egész este hergelve a kétórás "kezeléstől", most pedig már lefeküdt.

Megjött ma a bővítőkártya a HP-hoz, volt egy akció ugyanis, ...

Tovább Szólj hozzá

2004. már 04.

írta: korbelygyorgy

Egy kis fogyasztóvédelem, látszólag egyéni szocprobléma, de mégsem: ma reggel kakaó kiflivel, de majdnem hányás lett belőle, merthogy a tartós kakaó (másmilyet más sajna nem is lehet kapni, óhhh, gyermekkorom édes ízei...) rendkívül savanyú volt, vagyis romlott. A zacskón lévő szavatossági jelzés alapján március 24-éig fogyasztható, de mégsem. Szóval kedves Szanyi Tibor, kedves demonstráló gazdák és főleg tisztelt drága multifeldolgozók: a munkára is tessenek figyelni.

És mivel én hirdetőket nem veszthetek, felsorolom a paramétereket. A helyszín: Orosháza, CBA, Piactéri ABC, gyártó: Friesland Kft. debreceni üzeme, a kakaó márkája Oké.

Persze vissza is vihettem volna, de nem tettem, nem vagyok az a veszekedős típus, inkább ilyen ...
Tovább Szólj hozzá

2004. már 03.

írta: korbelygyorgy

Végre volt időm és kedvem kipróbálni a Skype elnevezésű ingyenes P2P telefonos szoftvert. Teljesen jó dolog, egy baj van vele: rendkívül lopja az időt, azaz értelme csak élvezkedési szinten van, legalábbis nekem több órám van oda. Ráadásul nem minden rendszerben működik korrekt módon, például külvárosi mikrósokkal (Szentetornya) elég nehéz volt kapcsolatot teremteni, pontosabban nagyon szakadozott a hangjuk, vagyis csak az egyik jó ismerősömnek. Szóval bizonyos családi funkciókra biztosan hasznos már most is a nettelefon, igaz, ehhez az kell, hogy a fogadó félnek is legyen online kapcsolata, nem is mindegy, milyen. Akkor pedig ott az email vagy a chat. Engem ugyanis nem igazán a verbális rész izgat a kommunikációban, hanem az írásbeli, ...
Tovább Szólj hozzá

2004. már 02.

írta: korbelygyorgy

Ma egy igazi porszívóügynök járt nálunk. Egy szimpatikus fiatalember próbált meg eladni egy félmillió forintot (!) érő csodamasinát, ami a frissen porszívózott szőnyegünkről felszedett még vagy fél kiló koszt. Hozzáteszem, ezért is bólintottunk aljasul, amikor felhívtak, mert tudtuk, hogy lesz demó is, nekünk pedig van egy szőnyegünk az előszobában, amit Bonnie kutya nagyon kedvelt még nem szobatiszta korában :-) Hiába volt minden szuper szőnyegtisztító, nem volt az igazi, ezért lássuk, mit tud a csodagép, amelynek árából mondjuk negyven olyan porszívót lehetne vásárolni, mint ami nekünk van.

Jómagam egyébként nem vagyok a többséghez hasonlóan ügynökellenes, sőt szimpatizálok velük bizonyos tekintetben, vagy inkább csodálom ...
Tovább Szólj hozzá

2004. már 01.

írta: korbelygyorgy

Valami vírussal hadakozom, de jól bírom a rohamot. Ezúttal persze nem a gépem van össztűz alatt, hanem én magam. A szokásos tünetek, nem részletezném, a jól bevált házi praktikák révén azonban már egész jól vagyok: forró tea, délután két óra alvás, eukaliptuszfürdő, vitaminok stb. Hál' Istennek ritkán kap el valami nyavalya, akkor is hamar kilábalok, lehet, hogy macsó dolog, de én tényleg nem tudom, ki a háziorvosom, legutóbb hét-nyolc éve voltam nála (vagyis abban a rendelőben), amikor megharapott egy kóbor kutya, aki szerencsére nem bizonyult veszettnek.
Tovább Szólj hozzá

2004. már 01.

írta: korbelygyorgy

Nem mindenhol csapta ki a biztosítékot a kultúra, kellemesen csalódtam az Oscar-bizottságban, persze túl nagy meglepi nem született, győzött a papírforma, sőt:

11 Oscart kapott A király visszatér
2004. március 1., hétfő, 7:07|Utolsó módosítás: 2004. március 1., hétfő, 8:23
Peter Jackson Tolkien-trilógiájának befejező része tarolt a magyar idő szerint éjjel 2-kor kezdődött Oscar-díjak átadásán. A Gyűrűk ura-film ezzel beállította a Ben Hur és a Titanic által elért rekordot, azonban Jackson filmje az első, amely minden kategóriában nyert amelyben jelölték. A legjobb színész és színésznő Oscarját Sean Penn, illetve Charlize Theron vehette át.

Üröm az örömben, hogy Cserhalmi György ( itt van vele egy nagyon jó interjú a ...
Tovább Szólj hozzá

2004. már 01.

írta: korbelygyorgy

A fasizmusra mindig bedühödök: megnéztem a TV2 Naplójának szlovákiai romákkal foglalkozó riportját és teljesen fel vagyok háborodva a hatósági fellépésen. Ezek akarnak Unióba menni? Én simán kizárnám őket legalább egy évre, hadd gondolkodjanak el egy kicsit.

Persze, tudom, lopni bűn, s mint liberális-libertáriusnak, el kell fogadnom, hogy szociális segélyekre alapozni nem lehet életeket, még hogyha a kisebbségeknek jár is egyfajta pozitív diszkrimináció (húúú, mi lesz itt holnap a fórumban :-)), azonban a rendőrterror, a megtorlás nem vezet sehová, felháborító, aljas, fujjj!

Sajnos az emberek többsége elégedetten nézte itt Magyarországon is a képernyők előtt, ahogy a vadbarmok berontottak a putrikba és nőket, gyermekeket sem ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása